Mainos

Voi aiheuttaa jopa hengenvaaran – aloe vera onkin huijausta?

Aloe veraa on käytetty jo vuosisatojen ajan moniin eri vaivoihin aina ummetuksesta auringon aiheuttamiin vaurioihin. Lääkekasvin tieteellistä tehoa ei ole kuitenkaan voitu tieteellisesti todistaa. 

Lähes kaikki meistä ovat joskus käyttäneet aloe veraa sisältäviä aurinkosuojatuotteita. Nyt lääkealoe-kasvia sisältävistä tuotteista on paljastunut yllättäviä tutkimustuloksia. Tuotteiden ei ole osoitettu tuovan toivottua tehoa, vaan olevan jopa elimistölle vaarallisia. 

Tuotteita voi käyttää turvallisesti iholle 

British Journal of Dermatology -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan sekä suun kautta nautittavien että iholle levitettävien aloe vera-tuotteiden tehosta ei ole luotettavaa näyttöä.

Esimerkiksi markkinoilla myytävät aloe vera -aurinkosuojat eivät selvityksen mukaan sisällä usein lainkaan kipua lievittävää ainesosaa, acemannan polysakkaridia. Eräässä tutkimuksessa osoitettiin, että yhdistettä löytyi vain kolmasosasta tuotteita. Jos siis haluat käyttää aloe vera -aurinkosuojatuotteita varmista, että ne eivät ole vain pelkkiä kemiallisia seoksia.

Jos uskot näiden aloe veraa sisältävien aurinkorasvojen tuovan helpotusta auringonpolttamiin, ei huolta. Tutkimusten mukaan tuotteiden ei ole todettu vahingoittavan ihoa, joten tuotteiden kokeilu on turvallista. Asiantuntijoiden mukaan suurin osa aloe veran tehosta perustuu uskomuksiin. 

Sisäisesti nautittavat tuotteet voivat aiheuttaa hengenvaaran 

Aloe vera -tuotteet eivät ole haitallisia iholla, mutta suun kautta nautittavien tuotteiden on todettu olevan haitallisia elimistölle. 

Ruotsalaislehti Expressenin haastatteleman  professori Claude Marcusin mukaan sisäisesti nautittavien aloe vera -laihdutustuotteiden tehosta ei ole tieteellistä näyttöä. Hänen mukaansa mahdollinen laihtuminen perustuu ainoastaan siihen, että henkilö syö kuurin aikana vähemmän. 

Marcusin mukaansa kenenkään ei tulisi käyttää tuotteita, sillä ne voivat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa maksavaurion.

Yhdysvaltalaisen National Toxicology Pogram -tutkimusohjelman tekemän selvitys väittää, että syötävät tai juotavat aloe vera -tuotteet saattavat aiheuttaa jopa syöpää. Syöpäriskiä ei havaittu iholla levitettävien tuotteiden kohdalla. 

Video: Pidä huolta, että suojaat ihosi asianmukaisesti. 

2:53

Korjaus 14.7.2016 klo 15.55: Tietoja tarkennettu sisäisesti nautittavien aloe vera -tuotteiden selvitystä koskien.

Lähteet: Expressen, Sheknows, NTP

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.