Vladimir Putin ei ole vieläkään onnitellut Joe Bidenia – Venäjän vaalipäällikkö: "Postiäänestys viitoittanut tietä massiiviselle vaalivilpille"

Yhdysvaltain presidentinvaalien postiäänestys on viitoittanut tietä massiiviselle vaalivilpille, sanoo Venäjän vaalipäällikkö Ella Pamfilova uutistoimisto Tassin mukaan.

Pamfilovan lausunto heijastelee presidentti Donald Trumpin kampanjan retoriikkaa.

Trump on kieltäytynyt tunnustamasta tappiotaan presidentiksi valitulle Joe Bidenille ja yrittänyt herättää epäilyjä vaalitulosta kohtaan, tosin ilman todisteita.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on harvoja valtionpäämiehiä, jotka eivät vielä ole onnitelleet Bidenia.

– Meidän mielestämme on hyvän käytöksen mukaista odottaa virallisia tuloksia. Haluan muistuttaa, että presidentti Putin on toistuvasti sanonut kunnioittavansa Yhdysvaltain kansan valintaa, sanoi Venäjän presidentinhallinnon tiedottaja Dmitri Peskov toimittajille.

Monet maailman valtionpäämiehet ovat jo onnitelleet Joe Bidenia sen jälkeen, kun tämä otti presidentinvaalien ääntenlaskussa ylipääsemättömän johdon Donald Trumpista.

Katso yllä oleva video: Näin venäläiset kommentoivat Bidenin valintaa Yhdysvaltojen presidentiksi!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kun vaalivoittaja julistettiin Yhdysvalloissa mediassa, Venäjän pääuutiskanava muotoili vaaliuutisen epäilevään sävyyn.

– Yhdysvalloissa Joe Biden kirjaimellisesti hyppii ilosta julistauduttuaan vaalivoittajaksi. Biden on muuttanut Twitter-statuksensa presidentiksi valituksi. Kaduilla kannattajat juovat samppanjaa, mutta virallista tulosta ei ole vielä julistettu. CBS:llä tai muilla kanavilla ei ole valtuuttapäättää, kuka on maan presidentti. Joe Bidenilla tai Donald Trumpilla ei myöskään ole tuota valtaa, uutisissa sanottiin.

Venäjän arvioidaan odottavan ainakin Trumpin tappion tunnustusta ennen reaktiota.

Lue myös:

    Uusimmat