Miten Trumpin käytös vaikuttaa Bidenin valtaannousuun? "Valta kyllä vaihtuu, vaikka Trump mököttää – sille hän ei mahda mitään"

Yhdysvaltojen presidentinvaalien voittaja Joe Bidenin nouseminen presidentiksi tapahtuu 20. tammikuuta eikä Donald Trump voi sitä estää, arvioi Helsingin yliopiston Pohjois-Amerikan tutkimuksen dosentti Rani-Henrik Andersson.

MTV:n Kymmenen uutisissa vieraillut Andersson totesi, että vallan vaihtumista Trump ei voi estää.

– Valta kyllä vaihtuu, vaikka Trump mököttää. Hän voi tehdä viimeiset kuukaudet hankalaksi ja kuka tietää, millaisiin toimiin hän kannattajiaan yllyttää.

– Tammikuun 20. päivänä on uusi presidentti, sille Trump ei mahda mitään.

Katso yllä oleva video: Miten Trump tulee astumaan esiin karvaan tappionsa jälkeen?

Andersson kuitenkin huomauttaa, että Trumpin uhkaamat oikeusprosessit voivat tuolloin vielä olla kesken, mutta hänen mukaansa näyttää tällä hetkellä, etteivät ne johda mihinkään, koska mitään vakavaa ei ole tapahtunut.

Yhdysvalloissa on perinteisesti valta vaihtunut rauhanomaisesti, mutta Trump on aiemmin todennut, ettei aio esimerkiksi soittaa onnittelupuhelua Joe Bidenille.

Lisäksi Trump on useaan otteeseen julistanut voittaneensa vaalit ja väittänyt, että vaalitulos on vilpillinen. Väitteelle ei kuitenkaan ole löytynyt todisteita.

Joe Biden julistautui presidentinvaalien voittajaksi aamuyöllä Suomen aikaa, kun hän piti voitonpuheen kotikaupungissaan Wilmingtonissa.

Lue kaikki käänteet Yhdysvaltain presidentinvaaleista täältä!

Lue myös:

    Uusimmat