Mainos

"Viulut soivat Musiikkitalossa syksyllä 2011"

Helsingin kiistellyn musiikkitalohankkeen vetäjä Juha Lemström sanoo, että talohankkeen rakentamishinnan alennus saatiin aikaan lähtemällä tarjouskilpailuun uudestaan puhtaalta pöydältä.

MTV:n Huomenta suomessa vieraillut Kiinteistö Oy Helsingin Musiikkitalon hallituksen puheenjohtaja Lemström sanoo, että SRV oli käytännössä ainoa, joka oli edelleen kiinnostunut aloittamaan rakennustyöt. SRV:n hinta talolle on 90,5 miljoonaa euroa. Lemströmin mukaan tarjouskilpailu aloitettiin puhtaalta pöydältä eikä menneitä mietitty. Neuvotteluissa säilytettiin hänen mukaansa talon entinen konsepti, mutta mietittiin esimerkiksi teknisiä ratkaisuja, miten Musiikkitalon voisi rakentaa halvemmalla.

Musiikkitalon paikalla on tällä hetkellä suuri monttu. Lemströmin mukaan monttua kaivetaan vielä koko ensi kesä. Samalla odotetaan päättäjien kantaa talon rakentamiseen. Musiikkitalo on tulossa keskeiselle paikalle Helsingin keskustaan. Katumelusta rakentajat eivät odota ongelmaa. Akustiikkaa ja eristystä pohtii tällä hetkellä japanilainen huippuakustikko.

Talon odotetaan olevan valmis huhtikuussa 2011. Lemström toppuuttelee kuitenkin innokkaimpia musiikinystäviä.

- Musiikkitalon sisustus ja sisäänajo vaativat oman aikansa. Maailmalta on hyviä esimerkkejä siitä, miten on tehty virheitä ottamalla musiikkitaloja käyttöön liian aikaisin, Lemström muistuttaa. Hänen mukaansa "viulut soivat uudessa talossa ehkä syksyllä 2011".

Siinä missä ooppera on suurelta osin kansalaisten maksettavana, tulevat musiikkitalon käyttökustannukset enimmäkseen vuokrista. Kolme toimijaa maksavat myös itse omat juoksevat kulunsa entiseen tapan. Musiikkitalon pääkäyttäjiksi on kaavailtu Sibelius-Akatemiaa, Helsingin kaupunginorkesteria sekä Radion sinfoniaorkesteria. Kaikki kolme ovat Lemströmin mukaan varautuneet uusien tilojen mukanaan tuomiin vuokrien korotuksiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.