Mainos

Virtuaalitodellisuus loisti poissaolollaan – Microsoft ei maininnut E3-showssaan sanaakaan

Microsoft jätti E3-messujen lehdistötilaisuudessaan mainitsematta uuden konsolinsa VR-ominaisuudet. Tietotekniikkajätin VR-suunnitelmat saattavatkin olla suunnattu Windows-tietokoneille.

Microsoft esitteli uuden, tehokkaamman version Xbox One -konsolistaan E3-messuilla kesäkuussa. Xbox One X -nimellä myytävää konsolia mainostettiin vielä vuosi sitten VR:n eli virtuaalitodellisuuden voimalla.

E3-messuilla pidetyssä julkistustilaisuudessa ei kuitenkaan puhuttu sanallakaan pelikoneen VR-ominaisuuksista. Wired-lehden toimittaja Brian Barrett arvelee, että Microsoft palaa asiaan sitten, kun yhtiöllä on jotain kerrottavaa asiasta.

– Xboxin VR-elämys ei ole vielä sillä tasolla, että sitä kannattaisi esitellä olennaisena ominaisuutena tulevassa Xbox One X -konsolissa, Barret arvelee.

Xbox-pomo Phil Spencer antoi ymmärtää BBC:n haastattelussa, että Microsoft keskittää VR-elämystään mieluummin Windows-tietokoneille, kuin Xbox One X -konsolille.

– Kun virtuaalitodellisuutta käytetään tietokoneen ääressä, käytetään sitä lähempänä itse tietokonetta. Tämä on tuntuu paljon käyttäjäystävällisemmältä tänä päivänä, Spencer sanoo.

Microsoftin pahimman kilpailijan Sonyn virtuaalitodellisuuden teknologia, PlayStation VR, on ollut markkinoilla jo useamman kuukauden. Se on saanut kriitikoilta kiitosta, mutta myynnin perusteella sen on ostanut vain harva pelaaja. Vuoden 2016 lokakuussa julkaistu PlayStation VR on tähän mennessä myynyt arviolta miljoona kappaletta, kun itse PlayStation 4 -konsolia on myyty maailmanlaajuisesti yli 55 miljoonaa kappaletta.

Lähde: Wired, BBC


---

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.