Virossakin ensimmäinen varmistettu koronatapaus – sairastunut matkusti linja-autolla Riiasta Tallinnaan

17:00
Suomessa uusi vahvistettu koronatartunta – mitä tämä tarkoittaa?

Virossa on tavattu ensimmäinen koronavirukseen sairastunut ihminen.

Sosiaaliministeri Tanel Kiik kertoi aamulla, että Riiasta Tallinnaan bussilla matkustaneella iranilaisella miehellä todettiin korona. Henkilöä hoidetaan tallinnalaisen sairaalan tartuntatautien osastolla. Hän asuu Virossa.

Ministeri Kiik sanoo yleisradioyhtiö ERR:n haastattelussa, että viranomaiset selvittävät parhaillaan muiden samassa bussissa matkustaneiden henkilöllisyyksiä ja matkareittejä.

Ministerin mukaan vielä ei tarkalleen tiedetä, kuinka monta ihmistä bussissa oli ja moniko oli tekemisissä sairastuneen kanssa.

Maan terveysviranomaiset kertovat ERR:lle, että mies ei ehtinyt liikkua Virossa mihinkään. Tallinnan linja-autoasemalle saavuttuaan hän kutsui itse ambulanssin paikalle.

Ministeri Kiik kertoo, että mies saapui Viroon myöhään keskiviikkoiltana ja tapahtumat selvisivät viime yön ja tämän aamun aikana.

Viranomaiset eivät aio tällä hetkellä julistaa minkääntyyppistä karanteenia Viroon.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.