Virossa äkillinen koronapiikki – joudutaanko matkailua maahan taas tiukentamaan?

Tallentui kameraan: matkustaja hyppää tarkastusporttien yli länsiterminaalissa – Eckerö Linen toimitusjohtaja tilanteessa toimeton 0:26
Viron matkailu alkoi taas maanantaina, yksi matkustajista hyppäsi tarkastusporttien yli – katso video erikoisesta tilanteesta yläpuolelta.

Virossa on tänään havaittu peräti 20 uutta koronavirustapausta kuluneen vuorokauden aikana. Naapurimaa avasi rajat tämän viikon maanantaina.

Alkuviikosta koronatapauksia ei ollut kuin yksi vuorokaudessa. Nyt virustapauksia on siis todettu 20-kertainen määrä. 16 tartunnan saanutta on sairaalahoidossa.

Maan terveysviranomaiset kertoivat tehneensä vuorokauden aikana 1122 testiä, joista 1,8 prosenttia oli positiivisia. 11 tapausta todettiin Tallinnassa vakituisesti asuvilta.

Terveysviranomaiset uskovat viruksen tarttuneet työpaikoilla ihmisiltä, jotka ovat kantaneet virusta.

Välimatkasuosituksia ei enää noudateta

Varovaisuus  ja tarkkaavaisuus ovat muutenkin vähentyneet eri puolilla maata. Esimerkiksi Tallinnan kaupoissa, junissa ja linja-autoissa ei juuri kukaan käytä suojamaskeja.

Välimatkasuosituksia ei enää noudateta ja ravintolat saavat olla auki niin pitkään kuin haluavat. Myös uimahallit ja kylpylät ovat avoinna. Puistoissa olevilla kuntolaitteilla ei kukaan käytä hansikkaita eikä siellä ole tarjolla käsidesiä.

Tähän mennessä koronavirukseen on kuollut 69 ihmistä Virossa.

Lue myös:

    Uusimmat