Mainos

Virossa äänestetään parlamenttivaaleissa

Virossa järjestetään tänään parlamenttivaalit. Mielipidekyselyjen valossa suurimman puolueen tittelistä kilpailevat pääministeri Taavi Roivasin reformipuolue ja Tallinnan pormestarin Edgar Savisaaren keskusta.  

Vaaliteemoina Virossa ovat olleet turvallisuuspolitiikka ja talous, etenkin verotus, kilpailukyky, sosiaaliturva ja hyvinvointipalvelut.  
Tuoreen Postimees-lehden uutisoiman kyselyn mukaan tasaveroa kannattava reformipuolue olisi suosituin puolue yli 26 prosentin kannatuksella, mutta myös keskusta on ollut kärjessä joissain kyselyissä helmikuussa.  

Kaksi uutta puoluetta tarjolla

Parlamenttiin on tyrkyllä kaksi uutta puoluetta. Viron vapaapuolue EVA on saamassa kyselyn mukaan noin 10 prosentin kannatuksen, joten viiden prosentin äänikynnyksen ylittäminen on todennäköistä.  
Myös konservatiivinen kansanpuolue EKRE on yltänyt parhaimmillaan yhdeksän prosentin kannatukseen, mutta se on huvennut viimeisimmän mittauksen mukaan kuuteen prosenttiin.

 
Kumpikin uusi puolue kuvailee itseään oikeistolaiseksi ja konservatiiviseksi. Konservatiivinen kansanpuolue on euroskeptinen, kun hieman arvoliberaalimpi vapaapuolue on profiloitunut puoluepolitiikkaa vastustavaksi kansanliikkeeksi.

 
Viron parlamenttiin eli riigikoguun valitaan 101 kansanedustajaa.  
Vaaleissa pystyi antamaan äänensä myös sähköisesti. E-äänestys oli mahdollista 19.2.-25.2.  

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.