Mainos

Viron patsasmellakoista syytetyt helpottuneita

Tallinnan patsasmellakoiden järjestämisestä syytetty nelikko on todettu syyttömäksi. Tallinnan käräjäoikeuden mukaan neljän vironvenäläisen miehen syyllisyydestä ei löydetty riittävää näyttöä. Syyttäjä aikoo valittaa päätöksestä hovioikeuteen.

-Päätös oli oikea. Se osoittaa, että oikeuslaitos Virossa on riippumaton ja se pohjaa päätöksensä juridiikkaan eikä ideologiaan, sanoi kahta syytettyä puolustanut asianajaja. Syytetyistä kaksi kuuluu venäjämieliseen Yövartio-järjestöön ja kolmas on Virossa tunnettu 63-vuotias toimittaja-poliitikko Dimitri Klenski.

Virossa puolitoista vuotta sitten puhjenneissa patsasmellakoissa kuoli yksi ihminen ja kymmeniä loukkaantui. Mellakat alkoivat Pronssisoturi-patsaan siirtosuunnitelmien vuoksi.

Viron syyttäjänviraston mukaan Tallinnan patsasmellakoiden tutkinta hoidettiin asianmukaisesti. Päätöksen arvostelijoiden mielestä käräjäoikeuden ratkaisuun saattaa sisältyä muotovirhe. Venäjä on kiitellyt vapauttavaa päätöstä.

Tunnettu yhteiskuntatieteilijä Marju Lauristin sanoo Postimees-lehdelle antamassaan lausunnossaan, että patsaskiistan ympärillä täytyisi ymmärtää laittaa jäitä hattuun. Lauristinin mukaan Viron omat sisäiset ongelmat, mm. heikentynyt talous saattavat lietsoa lisää syntipukin etsintä mentaliteettia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.