Virolaispoliitikko pakolaisten vastaanottamisesta: Valkoinen rotu on uhattuna

Viron entinen ulkoministeri, europarlamentaarikko Kristiina Ojuland hämmentää entisestään kuumana käyvää maan pakolaiskeskustelua.

Ojuland kirjoittaa Facebook-sivuillaan, että Euroopassa olisi aloitettava kampanja allekirjoitusten keräämiseksi adressiin, jolla kiellettäisiin pakolaisten tulo Välimeren yli.

Virolaisen Õhtulehden mukaan Ojuland kirjoittaa, että pakolaisten vuoksi valkoinen rotu on uhattuna.

Ojuland on ollut koko 2000-luvun hyvin kiistelty poliitikko Virossa. Hänet mm. erotettiin reformipuolueesta pari vuotta sitten vaalivilpin, epäiltyjen identiteettivarkauksien ja puolueen maineen pilaamisen vuoksi. Ojuland oli maksanut jäsenmaksuja ihmisten puolesta, joiden henkilöllisyyttä oli käytetty näiden tietämättä puoluejohdon vaaleissa.

Ojuland kirjoittaa Facebookissa kokemuksistaan Italiassa.

"Näen jälleen tänään täysin työkykyisen nuoren neekerin Italiassa kerjäämässä rahaa ihmisiltä, jotka ovat ansainneet lounaansa omalla työllään. Mielestäni Euroopassa tulisi aloittaa allekirjoitusten kerääminen adressiin, jolla estettäisiin yhdenkin ns. pakolaisen pääsy Välimeren yli. NYT RIITTÄÄ!"

Nykyään kansallisen Yhtenäisyyden puolueen(Rahva Ühtsuse erakond) puheenjohtajana toimiva Ojuland saa Facebookissa seuraajiltaan runsaasti kritiikkiä. Alkaen neekeri-sanan käytöstä. Tähän hän vastaa lyhyesti. 

"Miks ma peaksin? Neeger on neeger või ei ole?" 

"Miksi en käyttäisi, neekeri on neekeri, vai eikö ole?"

Ojuland kirjoittaa olevansa tuiki tosissaan.

"Kaikki, jotka luulevat, että vain räkytän, ovat onneksi väärässä. Se neekerikysymys on Virolle olemassaolon kysymys ja peruuttamaton asia. Kun päästämme heidät maahan, historiaa on enää mahdoton muuttaa."

Entisen ulkoministerin mukaan häntä on turha syyttää rasismista. Hän kirjoittaa tuntevansa valkoisena, että valkoinen rotu on uhattuna. Maanmiehiään ja naisiaan hän kritisoi siitä, että heidät on aivopesty niin pahasti, että puhe on vain poliittisesti korrektia kuolaa.

Ojuland kommentoi Õhtulehdessä EU-komission päätöstä jakaa pakolaiskuormaa EU:n jäsenmaiden kesken sanomalla, että pakolaiset ovat uhka Viron kansalliselle turvallisuudelle.

Hänen mukaansa pakolaiset myös huonontavat köyhyydessä elävien virolaisten tilannetta. Ojuland kuvaa jo nyt ohuen sosiaalihuollon joutumista kriisiin sanomalla, että arabien tai afrikkalaisten perheet kasvavat paljon virolaisia nopeammin. Äidit eivät käy töissä ja lapsilisät menevät heille.

Pakolaisia vain muutama

Virolla ei ole perinteitä kiintiöpakolaisten vastaanottamisessa. Suomen pakolaisavun selvityksen mukaan Viroon tui 2013 97 turvapaikanhakijaa. Heistä seitsemän sai myönteisen päätöksen.

Viro ei ole tehnyt aikaisemmin myönteisiä turvapaikkapäätöksiä humanitäärisistä syistä.

Nyt, kun turvapaikanhakijat ja pakolaisongelmat ovat tuleet Virossakin lähemmäksi tavallisia kansalaisa, on edelleen nähtävissä, että yleinen suhtautuminen turvapaikanhakijoita kohtaan on kielteinen. 

Virossa on mm. perustettu pakolaisvastainen Facebook-sivusto. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja