Mainos

Virolainen huippupoliitikko Edgar Savisaar kiinni lahjusten ottamisesta

Viron suojelupoliisi epäilee Viron keskustapuolueen puheenjohtajaa ja Tallinnan kaupunginjohtajaa Edgar Savisaarta toistuvasta lahjusten ottamisesta.

Suojelupoliisin epäilyjen mukaan Savisaar on ottanut vastaan satojatuhansia euroja viime ja tänä vuonna.

Savisaaren lisäksi suojelupoliisi epäilee lukuisia liikemiehiä, kuten rakennusyhtiö Rand & Tuulbergin pääomistajaa Aivar Tuulbergia.

Epäiltyjen joukossa olisi Postimees-lehden mukaan myös entinen ympäristöministeri Villu Reiljan, joka toimii nykyisin Silikaat Grupissa neuvonantajana.

Viron pääministeri Taavi Rõivaksen mukaan jo pelkät epäilyt korruptiosta ovat kolaus Viron maineelle.

Keskustapuolueen jäsenen Siret Kotkan mukaan suojelupoliisilla on poliittiset motiivit, joiden tarkoitus on siirtää huomio pois Tallinnan sataman viimeaikaisesta korruptioskandaalista.

Siihen on sekaantunut hallitusvastussa olevan reformipuolueen, IRL:n ja sosiaalidemokraatien jäseniä.

Viron yleisen syyttäjän mukaan Savisaar on tällä hetkellä suojelupoliisin kuulusteltavana kotonaan. Syyttäjän mukaan Savisaar on viime ja tänä vuonna ottanut toistuvasti lahjuksia rahana ja muilla tavoin.

Kyse on useiden satojentuhansien eurojen lahjuksista, syyttäjä sanoo Postimees-lehden mukaan. Syyttäjän mukaan laki määräisi tällaisesta rikosesta yhdestä kymmeneen vuoden vankeusrangaistuksen.

Edgar Savisaar on kiistelty hahmo Viron politiikassa. Hän oli yksi laulavan vallankumouksen johtomiehiä 80-luvun lopulla. Hän toimi pääministerinä Viron itsenäistyessä vuonna 1991.

Vuonna 1995 sisäminsierinä toimiessaan häntä syytettiin toisten poliitikkojen salakuuntelusta. Vuonna 2010 suojelupoliisi julkisti asiakirjoja, joiden mukaan Savisaar olisi ottanut vaalirahaa Venäjältä.

Vuoden 2011 vaaleissa Savisaar oli parlamenttivaalien äänikuningas. 

Jutun kommentointi on suljettu asiattomien viestien vuoksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.