Mainos

Lahjusepäilyt liikaa – Savisaar sivuun Tallinnan kaupunginjohtajan pallilta

Oikeus on vapauttanut Tallinnan kiistellyn kaupunginjohtajan Edgar Savisaaren tehtävistään. Syyttäjä oli vaatinut kaupunginjohtajan ja Viron keskustan puheenjohtajan erottamista.

Postimees-lehden mukaan oikeuden päätöksestä voi valittaa, mutta erottaminen astuu kuitenkin voimaan välittömästi. Savisaar ei näin ollen ole enää Tallinnan kaupunginjohtaja.

Viron suojelupoliisi epäilee Savisaarta toistuvasta lahjusten ottamisestaSuojelupoliisin epäilyjen mukaan Savisaar on ottanut vastaan satojatuhansia euroja viime ja tänä vuonna.

Syyttäjä Laura Vaik sanoo lehdessä, että Savisaaren jatkaminen kaupunginjohtajana vaarantaa tutkinnan. Savisaar voisi vaikuttaa mahdollisiin todistajiin eli kaupunginhallituksen työntekijöihin. lisäksi syyttäjä pelkää Savisaaren muuttavan todisteita. 

Kiistellyllä Savisaarella on ollut tuntuvasti myös terveysongelmia. 

Keväällä Savisaar oli hoidossa Tarton yliopistollisessa sairaalaassa kriittisten keuhko-ongelmien vuoksi. Noin viikko sitten Hän joutui sairaalaan sydänongelmien takia.

Huipulla tuulee

Edgar Savisaar on kiistelty hahmo Viron politiikassa. Hän oli yksi laulavan vallankumouksen johtomiehiä 80-luvun lopulla. Hän toimi pääministerinä Viron itsenäistyessä vuonna 1991.

Vuonna 1995 sisäministerinä toimiessaan häntä syytettiin toisten poliitikkojen salakuuntelusta. Vuonna 2010 suojelupoliisi julkisti asiakirjoja, joiden mukaan Savisaar olisi ottanut vaalirahaa Venäjältä.

Viime eduskuntavaaleissa keskuste keräsi Savisaaren johdolla toiseksi eniten ääniä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.