Virkkaa kylpyhuone järjestykseen - pieni säilytyskori syntyy tunnissa

Kylpyhuoneen purnukoiden värikirjon voi rauhoittaa säilömällä ne itse virkattuihin koreihin. Jämäkkä trikoo- tai ontelokude on virkattuna tukevaa ja pussukkamallinenkin kori pysyy mukavasti muodossaan. Neljä koria syntyi päivän koukkuamisella.

Materiaali koreihin voi löytyä jopa omasta vaatekaapista. Pehmeäksi käytetty mutta jo liiaksikin virttynyt yöpuku, t-paita tai pitkikset leikataan kuteeksi ja keritään kerälle. Mahdolliset katkokohdat voi surauttaa ompelukoneella yhteen, etteivät pätkät hidasta vauhtia virkatessa.

Kangaskaupasta ostettu kolme senttiä leveä trikookude virkattiin isolla virkkuukoukulla numero 8. Koukku kannattaa kuitenkin valita oman käsialan mukaan. Paksun kuteen virkkaaminen vaatii sen verran voimia, että perinteisen virkkausasennon voi unohtaa ja koukusta pitää kiinni kuten parhaalta tuntuu.

Korin virkkaus aloitetaan pohjasta. Virkkaa neljä ketjusilmukkaa ja liitä ne renkaaksi piilosilmukalla. Tee yksi ketjusilmukka ja aloita alkuympyrän kiertäminen kiinteillä silmukoilla. Pohja levenee tasaisesti eikä kupristele, kun virkkaat vain silmukan uloimpaan lenkkiin. Tee jokaiseen alkuympyrän silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa, silloin silmukkamäärä lisääntyy ja pohja saa tasaisen pyöreän muotonsa.

Jatka samalla rytmillä muutama kierros, jonka jälkeen riittää, kun virkkaat joka toiseen silmukkaan yhden, joka toiseen kaksi kiinteää silmukkaa. Kun pohja on haluamasi kokoinen, aloita reunojen virkkaus ylöspäin.

Selkeän rajan pohjan ja reunan väliin saat virkkaamalla ensimmäisen kiinteän silmukkarivin vain silmukan sisemmästä lenkistä. Toiselle kierrokselle siirryttäessä tee kaksi ketjusilmukkaa ja aloita sitten uusi kerros. Toisesta kerroksesta lähtien kiinteät silmukat voi virkata ulommaisen silmukkalenkin läpi, jolloin kerrokset eivät kaarru sisäänpäin. Isommille tavaroille tarkoitetun korin voi toisesta kerroksesta lähtien virkata nopeasti työtä edistävillä pykälillä. Vanupuikoille ja muille pienesineille tarkoitettu kori kannattaa virkata tiiviimmän lopputuloksen antavilla kiinteillä silmukoilla.

Jos kylpyhuoneessa on mahdollisuus säilyttää koreja koukkuihin tai naulakkoon ripustettuina, voi niiiden yläreunaan virkata ripustuslenkin muutamalla ketjusilmukalla. Ketju yhdistetään yläreunaan piilosilmukalla, jonka jälkeen kuteen pää leikataan ja pujotellaan piiloon. Painavia lakkapulloja kannattelevaan isoon koriin virkattiin kaksikerroksinen, hieman tukevampi ripa.

Isoimman korin reunaa voi kääntää alaspäin, jolloin siitä tulee jämäkkä pöytämalli.

Matalareunainen tilpehöörikulho syntyi nopeasti, sillä reunoissa on vain kaksi kierrosta pykäliä. Kulhon suuaukko saatiin avaraksi, kun se virkattiin rytmittämällä kolme pykälää, yksi ketjusilmukka, kolme pykälää. Kulhoista löytyvät meikit ja pinnit, hiuslenksut ja kaikki muu tuiki tärkeä kauneuden tarpeisto.

Teksti: Henna Kekki

Kuvat: Mikko Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja