Ott Tänak siirtyi MM-rallin kärkeen Chilessä –  Jari-Matti Latvalalla pito lähellä nollaa

Thierry Neuville ajoi voittoon Argentiinassa 1:17
Videolla Argentiinan MM-rallin ratkaisunhetket.

Toyotan Ott Tänak siirtyi kärkipaikalle Chilen MM-rallissa, kun kaksi erikoiskoetta on takana. Tänak hallitsi perjantain toista pätkää, jolla oli pituutta hieman yli 30 kilometriä. Virolainen päihitti siinä toiseksi ajaneen ranskalaiskonkari Sebastien Ogierin 3,2 sekunnilla.

–  Tiet ovat erittäin vaativia. On vaikeaa ajaa oikeaa vauhtia meidän nuoteillamme, Tänak sanoi pätkän maalissa.

Ogier on Citroenillaan toisena kokonaistilanteessa 2,9 sekuntia Tänakia perässä. Kolmantena on Hyundain belgialainen Thierry Neuville.

Avauspätkällä nopeimman ajan yhdessä Meeken kanssa ajanut Jari-Matti Latvala putosi viidenneksi yli 13 sekunnin päähän Tänakista.

Kaikilla kuljettajilla oli omat vaikeutensa pitkällä erikoiskokeella, sillä tiet ovat Chilessä mudan johdosta erittäin liukkaat ja arvaamattomat.

– Pitkissä mutkissa oli ongelmia. Pito oli lähellä nollaa. Yritin vain päästä maaliin. Jo heti alussa minulla oli muutamia läheltä piti -tilanteita, Latvala kertaili.

Latvala oli erikoiskokeella viidenneksi nopein.

Fordin Teemu Suninen ja Citroenin Esapekka Lappi eivät taistele palkintopallisijoituksista ainakaan rallin alkuvaiheessa. Suninen on tällä hetkellä yhdeksäntenä ja Lappi kymmenentenä. Lappi on jäänyt kärjestä jo yli minuutin.

WRC2 Pro -luokassa ajava Skodan Kalle Rovanperä on luokassaan toisena ja kokonaistilanteessa 12:s.

Rallin kolmas erikoiskoe on paraikaa käynnissä. Tämän jälkeen rallissa pidetään huoltotaukoa, ja ajot jatkuvat vasta myöhäisillassa.

Lue myös:

    Uusimmat