Tällainen on venäläisporhon helikopterikentällä varustettu saari Puumalassa

Ulosottolaitos on iskenyt tänään poliisin tukemana EU:n pakotelistallakin olevan venäläisoligarkki Igor Albertovich Kesaevin omistamaan Kotasaareen Puumalassa.

– [Kotasaarella on] paikkaan kohdistuva etsintä. Etsinnällä ulosottomies etsii ulosmitattavaa tai takavarikoitavaa omaisuutta tai selvitysaineistoa, Ulosottolaitos kertoi.

Saari on miljardööriltä kohtuullisen tuore hankinta. Maanmittauslaitoksen tietojen mukaan Kesaev sai saaren vuonna 2020. Runsaan 20 hehtaarin saaresta hän maksoi 700 000 euron summan.

Useat mediat kertoivat, että venäläisoligarkin kiinteistöhankinnoissa auttoi se, että tämä oli ostanut Kyproksen passin, joten hänet katsottiin EU-kansalaiseksi.

Kesaevilla on yhteydet paitsi Venäjän puolustusteollisuuteen, myös maan pahamaineiseen turvallisuuspalvelu FSB:hen.

Satelliittikuvista käy ilmi, että saari on poikkeuksellinen. Sille on rakennettu muun muassa vallitettu helikopterikenttä, poikkeuksellisen pitkä laituri ja ainakin viisi rakennusta. Saarelle vie mantereelta kapea autotie.

Seura raportoi vuoden 2021 alussa saaren rakennustöistä. Jutussa kerrottiin muun muassa, että lomakyläksi kaavaillun saaren 43-metrinen laituri on saanut poikkeusluvan.

Esimerkiksi Iltalehti on aiemmin uutisoinut, että saaren helikopterikenttä rakentui yllätyksenä viranomaisille, eikä sillä ollut haettua vaadittua lupaa.

Oligarkeille pakotteet ovat raskaita, mutta poliittinen teho voi jäädä heikoksi:"Omaisuus ja kenties turvallisuus riippuu Putinista" 2:44
Oligarkeille pakotteet ovat raskaita, mutta poliittinen teho voi jäädä heikoksi:"Omaisuus ja kenties turvallisuus riippuu Putinista."

Mikä on oligarkki?"Venäjä-yhteydessä termi on vakiintunut tarkoittamaan vähän muuta" 0:35
Mikä on oligarkki?"Venäjä-yhteydessä termi on vakiintunut tarkoittamaan vähän muuta"

Lue myös:

    Uusimmat