Poliisioperaatio Puumalassa – kohteena venäläisporhon saari

Puumalassa Etelä-Savossa on käynnissä viranomaisoperaatio, joka kohdistuu Kotasaareen.

Itä-Suomen poliisilaitos ei kerro MTV Uutisille asiasta enempää kuin sen, että he antavat Kotosaaressa virka-apua ulosottolaitokselle. Tukea on pyydetty sitä varten, että poliisi tukisi ulosottomiestä hänen työssään.

Ulosottolaitoksen laitoksen erityistäytäntöönpanon yksikön johtaja kihlakunnanvouti Aki Virtanen vahvistaa, että ulosottolaitos on pyytänyt tehtävään virka-apua poliisilta. Erityistäytäntöönpanon yksikkö hoitaa kaikkein vaativimpia ja aikaavievimpiä ulosottoasioita.

– [Kotasaarella on] paikkaan kohdistuva etsintä. Etsinnällä ulosottomies etsii ulosmitattavaa tai takavarikoitavaa omaisuutta tai selvitysaineistoa, hän kertoo.

Hän ei kommentoi yksittäistä asiaa tarkemmin.

Oligarkin saari

Kotasaaren omistaa venäläismiljardööri Igor Kesaev, jolla on yhteyksiä Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:hen. Oligarkin nimestä on käytetty mediassa myös kirjoitusmuotoa Kesajev. Hän on muun muassa EU:n ja Yhdysvaltain pakotelistalla.

Maanmittauslaitoksen tietojen mukaan Kesaev sai saaren vuonna 2020. Runsaan 20 hehtaari saaresta hän maksoi 700 000 euron summan.

Helsingin Sanomat kertoi vuoden 2022 huhtikuussa, että Suomen ulosottoviranomainen on ottanut Kotasaaren hallintaansa osana EU:n Venäjän-vastaisia pakotteita.

MTV Uutisten kysyessä pakotteiden liittymisestä asiaan hän vastaa yleisesti pakotteiden hoitoa ulosottolaitoksella.

Pakotteita koskevat toimet pannaan toimeen jäädyttämällä omaisuutta, Virtanen kertoo.

Operaatiosta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat

Oligarkeille pakotteet ovat raskaita, mutta poliittinen teho voi jäädä heikoksi:"Omaisuus ja kenties turvallisuus riippuu Putinista" 2:44
Oligarkeille pakotteet ovat raskaita, mutta poliittinen teho voi jäädä heikoksi:"Omaisuus ja kenties turvallisuus riippuu Putinista."

Mikä on oligarkki?"Venäjä-yhteydessä termi on vakiintunut tarkoittamaan vähän muuta" 0:35
Mikä on oligarkki?"Venäjä-yhteydessä termi on vakiintunut tarkoittamaan vähän muuta"

Lue myös:

    Uusimmat