Viranomaiset vahvistavat: Merestä löydetyt osat kuuluvat kadonneeseen chileläiskoneeseen – "Eloonjääneiden löytyminen on käytännössä mahdotonta"

Chilen sotilasviranomaiset vahvistavat, että merestä löytyneet osat ovat jäänteitä maanantaina kadonneesta sotilaskoneesta.

Osat löytyivät noin 30 kilometrin päässä kadonneen koneen viimeisestä tiedetystä sijainnista.

– Eloonjääneiden löytyminen on käytännössä mahdotonta, kun katsomme löydettyjen jäänteiden kuntoa, Chilen ilmavoimien edustaja Arturo Merino kertoo.

The Independentin tietojen mukaan alueelta on löydetty ihmisruumiin osia.

Radioyhteys chileläiseen sotilaskoneeseen katkesi maanantaina noin tunti koneen nousun jälkeen.

C-130 Hercules -mallinen kone ja sen kyydissä olleet 38 ihmistä olivat matkalla Drakensalmen yli Chilen tukikohtaan Etelämantereelle. Koneen kyydissä oli henkilökuntaa, joista suurin osa oli lähtenyt matkaan tehdäkseen perillä huoltotöitä.

Kadonneen koneen etsintöihin on osallistunut aluksia Yhdysvalloista, Brasiliasta, Uruguaysta, Argentiinasta ja Chilestä. Jäänteitä on etsitty niin vedestä kuin ilmasta käsin lähes tuhannen neliökilometrin alueelta.

Mahdollisesta putoamisesta tai katoamisen syystä ei ole vielä mitään tarkkoja tietoja. Etelä-Amerikan ja Etelämantereen välistä lentoreittiä riepottelevat usein maailman huonoimmat sääolosuhteet, mutta koneen katoamisen aikaan sää oli suotuisa.

Päivitetty 21.38: Alueelta löydetty ruumiinosia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja