Kadonneen chileläiskoneen osia saatettu löytää merestä – putoamisen syy yhä mysteeri

Kadonneen chileläiskoneen etsintöihin osallistuneet ovat löytäneet osia merestä, joiden epäillään olevan kadonneen koneen jäänteitä.

Armeijan mukaan merestä löytyneet jäänteet saattavat olla koneen polttoainesäiliön osia. Osat löytyivät noin 30 kilometrin päässä kadonneen koneen viimeisestä tiedetystä sijainnista.

Radioyhteys chileläiseen sotilaskoneeseen katkesi maanantaina noin tunti koneen nousun jälkeen.

C-130 Hercules -mallinen kone ja sen kyydissä olleet 38 ihmistä olivat matkalla Drakensalmen yli Chilen tukikohtaan Etelämantereelle. Koneen kyydissä oli henkilökuntaa, joista suurin osa oli lähtenyt matkaan tehdäkseen perillä huoltotöitä.

Kadonneen koneen etsintöihin on osallistunut aluksia Yhdysvalloista, Brasiliasta, Uruguaysta, Argentiinasta ja Chilestä. Jäänteitä on etsitty niin vedestä kuin ilmasta käsin lähes 1 ch000 neliökilometrin alueelta.

Nyt löytyneet osat kuljetetaan Punta Arenasiin, missä niitä tutkitaan. Ilmavoimien komentajan Eduardo Mosqueiran mukaan osat saadaan Punta Arenasiin huomenna tai lähipäivinä. Vertailun jälkeen tiedetään, ovatko ne todella kuuluneet C-130-koneeseen.

Mahdollisesta putoamisesta tai katoamisen syystä ei ole vielä mitään tarkkoja tietoja. Etelä-Amerikan ja Etelämantereen välistä lentoreittiä riepottelevat usein maailman huonoimmat sääolosuhteet, mutta koneen katoamisen aikaan sää oli suotuisa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja