Viralliset kuvat: Hyundai sekoittaa isojen autojen markkinoita uudella luksusmallilla

Hyundai esittelee tammikuussa Detroitin autonäyttelyssä Genesis merkin ensimmäisen ison G90-edustusauton. Valmistaja on nyt julkaissut viralliset kuvat uutuudesta.

Korean kotimarkkinoille ja Yhdysvalloissa Hyundain luksusmerkki Genesis tunnetaan jo paremmin kuin Euroopassa. Meillä sitä ei ole ollut myynnissä, eikä tiettävästi vielä tämäkään mielenkiintoinen malli ole tulossa Euroopan markkinoille. Auto tulee markkinoille ensi vuonna Korean lisäksi Yhdysvalloissa, Kiinassa, Venäjällä sekä Lähi-idän maissa.

Ensimmäisten julkaistujen tietojen perusteella Genesis G90 (kotimaassaan nimellä EQ900) tähtää korkealle. Autolla on kokonaispituutta 5,2 metriä ja 3,16 metrin akseliväli päihittää esimerkiksi luksusluokan kestosuosikin eli S-sarjan Mercedeksen. Isojen mittojen lisäksi sisätilojen materiaalien ja laadun odotetaan olevan saksalaisten kilpailijoiden tasolla. Lisäksi tarjolla on uutta tekniikkaa, kuten kuljettajalle automaattisesti sopivaksi säätyvä ajoasento.

Ulkoisesti auto on erittäin itsevarman näköinen. Iso ja pysty maski luovat massiivisuutta ja merkin logo komeilee isona konepellin etulaidassa. Pellin alta puolestaan löytyy 3,8-litrainen vapaasti hengittävä V6 (315 hv), ahdettu 3,3-litrainen V6 (370 hv), tai 5,0-litrainen V8 (425 hv). Voima välitetään eteenpäin kahdeksanportaisen automaattivaihteiston kautta. Takavedon lisäksi tarjolle tulee myös neliveto.

Genesis-merkin alle on tulossa vuoteen 2020 mennessä yhteensä viisi uutta autoa. Näihin sisältyy pienemmän luokan sedanien ja muun muassa ison SUV-mallin lisäksi myös urheilullinen Coupé. Viimeistään näiden mallilaajennusten edetessä merkki saapunee myös Euroopan markkinoille.

Lue myös:

    Uusimmat