Vinkkimiehet: Vastaanottokeskuksissa räjähdysherkkä tilanne

Verivihollisia samoissa vastaanottokeskuksissa 11:35

Suomeen saapuneet turvapaikanhakijat ja heidän välisensä uskonnolliset jännitteet puhuttavat MTV.fi:n Vinkkimiehiä uudessa jaksossa.

Islaminuskoiset jakautuvat Irakissa kahteen päälahkoon, sunni- ja shiiamuslimeihin. 

Vinkkimiehet ovat saaneet kuulla lähteiltään, että tilanne vastaanottokeskuksissa on räjähdysherkkä.

– Kaikki se tieto mitä viranomaiskentältä on saatu, on huolestunutta. Tänne on tullut sekä shiiamuslimeja että sunnimuslimeja ja he ovat samoissa vastaanottokeskuksissa. Näiden uskonnollisten ryhmien väliset jännitteet tekevät tilanteesta räjähdysherkän. Kyse on verivihollisista, rikostoimittaja Pekka Lehtinen kertoo ohjelmassa.

– Eli vaikka suomalaisten kahjojen polttopullot ovat pahaa, vielä pahempi tilanne ovat nämä sisäiset erimielisyydet, rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä sanoo.

Shiiat ja sunnit ovat riidelleet profeetta Muhammedin perinnöstä 600-luvulta alkaen. Shiiat kannattavat profeetta Muhammedin suvun valtaa ja sunnit taas profeetan seuralaisten valtaa.

Vinkkimiehet ruotivat ohjelmassa myös syyttäjien uusia todisteita Anneli Auerin jutussa ja lyövät vetoa siitä, ottaako Korkein oikeus asiaa käsittelyyn.

Lisäksi uudessa jaksossa on esillä skootteri-gate eli Aarnio-vyyhtiin liittyvän ”Malmin naisen” väitteet keskusrikospoliisin tarjoamista kestityksistä, rahoista ja moposkootterista.

Ministeriön korkean virkamiehen Pekka Tiaisen yli miljoonan euron ulosottovelat ja Tiaisen tehtailemat kymmenet valitukset ovat niin ikään ihmettelyn aiheena.

Vinkkimiehet on noin parin viikon välein MTV.fi:ssä ilmestyvä keskusteluohjelma, jossa MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä ja rikostoimittaja Pekka Lehtinen vaihtavat mielipiteitään rikos- ja oikeusalan ajankohtaisista aiheista ja toisinaan haastattelevat alan vaikuttajia.

Vinkkimiehet on kuultavissa myös Radio Novan taajuudella lauantaisin klo 12:n jälkeen. Jakso ei ole sama kuin videolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja