Mainos

Vinkki: Jokaisesta peltikolarista ei kannata soittaa poliisille

Viime päivien surkea ajokeli on aiheuttanut poliisille työtä, sillä pieniä peltikolareita on sattunut siellä täällä. Yksin eilen poliisin tietoon tuli yli kaksikymmentä kolaria eri puolilla Helsinkiä.

Sankkoina lumipyrypäivinä Helsingissä saattaa pelti rytistä lähemmäs sata kertaa. Monesti ihmiset ilmoittavat poiisille kolarista, vaikka ilmoitus ei edes olisi tarpeen.

Milloin sitten kolarista on syytä ilmoittaa polisiille? Komisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisista vastaa, että silloin, jos kolaritilanne on ollut jollain tavalla epäselvä tai jos kolarissa on loukkaantuneita.

– Jos esimerkiksi syyllisestä ollaan erimielisiä tai jos huomaa toisen osapuolen olevan alkoholin vaikutuksen alaisena tai jos toisella autolla on muu kuin suomalainen rekisteri, silloin kannattaa soittaa poliisi paikalle.

Muussa tapauksessa asian voi Pastersteinin mukaan hoitaa ilman poliisia.

– Silloin kannattaa hankkia kolaroijan henkilötietojen lisäksi myös kolarin silminnäkijöiden yhteystiedot, jos syyllinen sattuisi seuraavana päivänä perumaan syyllisyytensä. Kännykkäkameralla voi myös ottaa tilanteesta kuvat, Pasterstein opastaa.

Poliisi kirjoittaa aina syylliselle sakot

– Kolarointi on yleensä ihmiselle harvinainen tilanne, joten siinä ei ehkä osata toimia oikein. Poliisi soitetaan paikalle turhaankin.

Jokaisesta poliisille ilmoitetusta kolaroinnista käynnistyy melkoinen paperirumba.

Poliisi täyttää tieliikenneonnettomuuskaavakkeen, jossa kolaritilanne selvitetään tarkoin. Kaavakkeeseen kirjataan paitsi ajoneuvojen tiedot myös osapuolten henkilötiedot. Tämän jälkeen ne monesti syötetään erikseen vielä poliisiasemalla rekisteriin. Kolaritilanteesta tehdään myös selventävä piirustus.

– Kaikkeen tähän menee kyllä yhdeltä poliisipartiolta muutama tunti, joten asian selvittäminen ilman poliisia olisi kyllä selkeissä tilanteissa suotavaa, Pasterstein sanoo.

Lisäksi poliisi kirjoittaa kolaritilanteessa syylliselle aina sakot. Sakkoja määrätään yleensä 10-12 päivää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.