Vinkit: Järjestä kesän parhaat juhlat!

Mikäpä kruunaisi kauniin kesäpäivän paremmin kuin puutarhajuhlat? Näillä vinkeillä vältyt tekemästä virheitä, jotka pilaavat hyvät kekkerit.

Juhlien järjestäminen ei ole maailman vaativin homma, mutta nostat kinkerit uudelle tasolle, kun muistat nämä ohjeet:

Poissa silmistä, poissa mielestä?

Kutsu rohkeasti naapurit mukaan juhlimaan. Vaikka he eivät tulisikaan, kutsu on kohtelias tapa "varoittaa" heitä juhlista ja mahdollisesta mekkalasta. Kutsun saanut ei varmasti myöskään ole valittamassa metelistä yhtä herkästi. Lisää kutsuun kuitenkin puhelinnumerosi, niin naapurit voivat soittaa suoraan sinulle, mikäli juhlan äänekkyys käy hermoille.

"Osa seisoo aina kuitenkin"

Älä oleta, että jokainen vieras ei tarvitse omaa istumapaikkaa. Jos juhlasi kestävät yli kaksi tuntia, istuimia pitäisi löytyä neljälle viidestä vieraasta. Hae sisältä tuoleja ulos, mutta muista nostaa ne juhlien lopuksi takaisin, ettei kosteus vaurioita niitä.

Sijoita johdot huolella

Yritä asettaa mahdolliset jatkojohdot siten, että ne eivät ole kulkureiteillä. Tuskin haluat, että vieraasi kompuroivat ympäriinsä kompastuessaan johtoihin. Ole johtojen kanssa muutenkin varovainen, sillä kaikki elektroniset laitteet eivät välttämättä sovi ulkokäyttöön.

Varaa tarpeeksi tarjoiluja

On noloa, jos ruoka tai juoma loppuu kesken. Varaa siis

- 8-10 alkupalaa henkeä kohti

- noin puolitoista annosta pääruokaa henkeä kohti

- puolitoista drinkkiä henkeä kohti joka tunnille

Sormiruoka on helpointa

Jos kaikille ei ole istumapaikkaa pöydän ääressä, tarjoilujen pitäisi olla syötävissä yhdellä kädellä. Tämä tarkoittaa joko pelkällä haarukalla syötäviä herkkuja tai sormiruokaa.

Aikatauluta ruoanvalmistus

Ryhdy lämmittämään grilliä noin varttia ennen kuin haluat aloittaa grillaamisen. Grillaaminen taas tulisi aloittaa noin puolta tuntia ennen kuin aiot tarjoilla ruoan vieraille. Grillausta ei oikein voi hoitaa etukäteen, koska ruoka kylmettyy ja kuivuu.

Älä jätä ruokia lojumaan kuumaan ulkoilmaan pitkäksi aikaa. Vieraasi voivat saada vatsanpuruja, jos he napostelevat ruokaa, joka on seissyt ulkona koko illan.

Ole varovainen alkoholin kanssa

Kuumana kesäpäivänä kylmät juomat maistuvat entistä paremmilta. Tarjoile esimerkiksi sangriaa tai boolia, joka ei ole liian vahvaa. Pidä esillä myös vesikannuja.

Varaa roskiksia

Jos tyhjille pulloille ja muille roskille ei ole selkeitä paikkoja, ne jäävät lojumaan ympäriinsä. Varaa tyhjille pulloille kasseja ja tuo pihalle pari roskista.

Lue myös:

    Uusimmat