Ville Nieminen väisti kysymyksen: "Kysy jostain muusta"

VIlle Nieminen kertoo Pelicansin kehityskohteet 1:12
Ville Nieminen avaa Pelicansin kehityskohteet.

Lahden Pelicans on tällä hetkellä Liigan kuntopuntarin kärjessä ja hakee tänään keskiviikkona jo kuudetta peräkkäistä voittoaan.

Pelicans majailee runkosarjassa neljäntenä ja vastoin kaikkia ennakko-odotuksia, joukkue taistelee suorasta puolivälieräpaikasta.

Yksi menestyksen tekijöistä on ollut uusi päävalmentaja: Liigassa päävalmentajana tällä kaudella aloittanut Ville Nieminen. Huumorimiehenäkin tunnettu Nieminen on saanut viime aikoina vastailla samaan kysymykseen.

– Kysy jostain muusta. Kaikki on kyselleet ja tehneet siitä juttua. Ei siinä ole mitään sen erikoisempaa. Ollaan pelattu hyvin. Hyvä fiilis. Nöyränä täytyy pysyä ja parantaa kevättä kohti, Nieminen virnistää ennen kuin kameran punainen valo syttyy haastattelun merkiksi.

Niemisellä on selkeä näkemys siitä, missä lahtelaisjoukkueen tulee eniten parantaa kevättä kohti.

– Sellanen yleinen rutiinitason pitäminen huonoina iltoina tai niinä iltoina, kun ei ihan täyttä latinkia saada. Rutiinitason nostaminen ja tasapainoisen pelin löytäminen. Ne ovat niitä avaimia siihen kevääseen, mies summaa.

Pelicansin pelillistä ja taktista tahtipuikkoa heiluttaa pääosin kakkosvalmentaja ja pääomistaja Pasi Nurminen. Toki päävalmentaja vastaa kokonaisuudesta, mutta Nurmisen kontolle on jäänyt iso osa taktisesta pelaamisesta.

Jäällä onkin tällä kaudella nähty monipuolinen Pelicans, joka on pystynyt muokkaamaan omaa pelaamistaan jopa yksittäisen ottelun sisällä. Nähtävillä on ollut selkeitä pelillisiä rakenteita, mutta samalla pelaamisesta on paistanut totuttu äijämäisyys ja intohimo peliä kohtaan, mihin Lahdessa on totuttu.

- Työnjako on hyvinkin yksinkertainen. Me teemme pienellä porukalla avokonttorissa hommia. Nurminen vastaa taktiikasta, (Arttu) Lipsanen videoista ja maalivahdeista. Nieminen vastaa isosta kuvasta ja samalla taktiikasta, videoista, ylivoimasta ja alivoimasta. Kaikki auttavat toisiansa, meillä on hyvä henki, pieni porukka, Nieminen päättää.

Lue myös:

    Uusimmat