Ilveksen raikas pelitapa on siivittänyt joukkueen SM-liigan kärkeen – Sihvonen: "Ihan oma lukunsa

11:55
Liigaviikossa paketoitiin SM-liigan syyskausi.

SM-liigan kärjessä keikkuvat Ilves, Pelicans ja Lukko ovat syyskauden suurimpia onnistujia. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen nostaa esiin Ilveksen erilaisen pelityylin.

Lukko, Ilves ja Pelicans miehittävät SM-liigan kärkikolmikon syyskauden jälkeen. Lukko ja Ilves esiintyivät vahvasti jo viime kaudella, mutta Pelicans on noussut katastrofaalisen kauden jälkeen jälleen kärkitaistoon.

Lukon ja Ilveksen menestyksen taustalla ovat omalaatuiset pelitavat, jotka eroavat kuitenkin suuresti toisistaan ja muista joukkueista.

– Molemmat joukkueet pelaavat mielenkiintoisella tavalla vähän eri juttua kuin sitä "Meidän peliä". Lukko ylittää sen. Sillä on niin valtava peliväline on vallanväline ajattelu. Lukko on ollut Pekka Virran ja Kalle Sahlstedtin johdolla hyvin johdonmukainen. Peliä on kehitetty ja saneerattu sitä joukkuetta mieluisaksi.

– Ilves on ihan oma lukunsa. Timo Koskela on kerännyt pelaajiston, joka on poikkeuksellinen. He ovat kaksi kovinta onnistujaa, Sihvonen listaa Liigaviikko ohjelmassa.

Sihvonen nostaa suurien onnistujien joukkoon Pelicansin, joka on uuden päävalmentaja Tommi Niemelän johdolla löytänyt jälleen peli-ilonsa.

– Pelicansissa on saatu iloa sitä kautta, ettei setämiesten vaikutus ole enää niin vahva. Niemelä edustaa vähän modernimpaa johtamisotetta, mikä näkyy siinä pelissä. Seura lähti hankalasta asemasta tähän kauteen, mutta nyt tuo setämiesvaikutus on pois ja ilo paistaa niin valmentajien kuin pelaajienkin kasvoilla, Sihvonen listaa.

Viime kaudella sarjataulukon häntäpäähän jääneen Pelicansin niskaan ei ladattu tähän kauteen lähtiessä kovinkaan suuria odotuksia. Niemelän johtama ryhmä onkin ylittänyt vaatimattomat odotukset heittämällä.

– Siinä on yllättävän hyvä joukkue kasassa, ja Ryan Lasch on siinä kirsikkana kakun päällä. Ehkä odotusarvotkin olivat huomattavasti alhaisemmat. Minäkin olin arvioimassa, ettei Pelicans tule pärjäämään. Nyt on joutunut myöntymään, että hyvää työtä siellä tehdään, Sihvonen myöntää.

Liigaviikko paketoi pääkuvan videolla SM-liigan alkukauden. Katso videolta, ketkä olivat syksyn suurimpia onnistujia ja mitkä joukkueet pokkasivat parhaat joulutodistukset.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja