Ville Nieminen: Tre Kronor saattoi hitsautua matkapäivänä, mutta kaukalossa heillä on iso kompastuskivi – "Ruotsalaisetkin tietävät sen"

Loistava joukkuepeli vastaan loistavat yksilöt, C Moren asiantuntija Ville Nieminen summaa Suomen ja Ruotsin välisen jääkiekon MM-puolivälierän asetelmat.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Nieminen antoi Leijonille ennakkoon hyvät mahdollisuudet vierailtuaan MTV Uutiset Livessä kolme tuntia ennen kiekon putoamista jäähän. 

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen vihjaili aiemmin torstaina, että Ruotsin pelaamisesta on löytynyt iskupaikkoja. Niitä on olemassa Niemisenkin mielestä. 

– Uskon, että Suomi hallitsee peliä pelitavan kautta, mutta riittääkö se Ruotsia vastaan? Ja pystyykö Suomi tekemään tulosta sen pelitavan kautta? Jos lähdetään pelaamaan yksi vastaan yksi, niin ei Suomi pärjää. Mutta tämä on joukkuepeli. Ja siinä on Ruotsin kompastuskivi, ja he tietävät sen, Nieminen kommentoi. 

Suomen on katsottu hyötyvän siitä, että Ruotsi joutui eilen matkustamaan Bratislavasta Kosiceen puolivälierää varten. Nieminen ei näe tätä niin isona asiana. 

– 400 kilometrin matkustaminen on tietysti raskas, mutta samalla he ovat olleet päivittäisessä tekemisessä kiinni, toisissaan kiinni. Siinä on siis hyviäkin puolia.

– Kun on kiinni joukkueessa koko päivän, keskittymis- ja latautumisaika on pidempi tämän päivän peliin, kun pelaajat eivät pääse karkuun sinne ja tuonne. Kaikki ovat samassa bussissa. Se on osaltaan sellainen merkki, että ollaan kovassa paikassa, mutta yhdessä, Nieminen summaa. 

Katso Niemisen ennakkokommentit kokonaisuudessan pääkuvan videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat