Ville ja Hennariikka Niinistön poika syntynyt

Europarlamentaarikko Ville Niinistö (vihr.) ja hänen puolisonsa Hennariikka Niinistö ovat saaneet esikoisensa.

Europarlamentaarikko Ville Niinistö (vihr.) ja hänen puolisonsa Hennariikka Niinistö ovat saaneet ensimmäisen lapsensa. Ville kertoi ilouutisesta Instagramissa 14. syyskuuta. 

– Hän todella on täällä! Meille on syntynyt valtavan rakas, pikkuinen poikavauva, Ville kirjoitti. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Poika syntyi keskosena, sillä loppuraskautta piti olla edessä vielä kaksi kuukautta. 

– Asiat lähtivät vyörymään viime viikon tiistaina, ja pieni vauvamme piti kiireellisesti saada tähän maailmaan. Alun järkytyksestä huolimatta perheemme voi hyvin ja opettelemme yhdessä elämän ensitaitoja vielä usean viikon ajan sairaalassa, Ville jatkoi. 

Ville kertoi julkaisussaan, että hän ja Hennariikka eivät voisi olla kiitollisempia rakkaastaan, joka on hurmannut vanhempansa sisukkuudellaan. Niinistöt ovat myös varsin vaikuttuneita ensiluokkaisesta hoidosta, jota heidän pieni poikansa on sairaalassa tähän mennessä saanut. 

Ville on puhunut avoimesti hänen ja Hennariikan lapsettomuudesta. SuomiAreenassa Niinistö kertoi MTV Uutisille, kuinka perheessä on ollut useita keskenmenoja.

– Terveydenhuoltojärjestelmä ei kauheasti tue lapsettomia. Kun syntyvyys on tärkeä teema ja yhteiskuntaan halutaan lisää lapsia, emmekö voisi ensimmäisenä auttaa niitä, jotka lapsia haluaisivat, mutta joilla on erilaisia haasteita, jotka voisi ratkaista lääketieteen keinoin, Ville kertoi.

Niinistöt ovat puhuneet lapsettomuudesta julkisuudessa osittain juuri siitä syystä, että asiasta ei ole helppo puhua.

– Yleisin palaute, jonka olen saanut ihmisiltä, jotka kokevat kärsivänsä lapsettomuudesta tai joilla on ollut sen kanssa haasteita, on se, että kiitos, että puhutte tästä. Monista tuntuu, että he ovat yksin ja että heillä on iso taakka sydämellä, Ville kertoi. 

 

Lue myös:

    Uusimmat