Ville ja Hennariikka Niinistö saavat lapsen! Pariskunta avautunut lapsettomuudesta aiemmin MTV:lle

Lapsettomuuteen liittyvissä asioissa vallitsee Suomessa yhä hiljaisuuden kulttuuri, sanoo Ville Niinistö 5:14
Lapsettomuuteen liittyvissä asioissa vallitsee Suomessa yhä hiljaisuuden kulttuuri, sanoo Ville Niinistö.

Europarlamentaarikko Ville Niinistö (vihr.) ja hänen puolisonsa Hennariikka Niinistö ovat saamassa ensimmäisen lapsensa.

Niinistöt ilmoittivat asiasta Instagramissa ja Facebookissa.

– Pitkän odotuksen jälkeen näyttää siltä, että suurin toiveemme on toteutumassa. Viime vuodet ovat olleet vaikeita ja täynnä menetettyjä unelmia. Vihdoin asiat ovat edenneet toivotusti, ja jos kaikki jatkuu hyvin, lapsemme syntyy loppusyksystä, Niinistöt kirjoittavat yhteisessä Instagram-julkaisussaan.

– Silti varovasti, päivä kerrallaan eteenpäin. Olemme todella onnellisia ja kiitollisia.

Pariskunta avautunut lapsettomuudestaan aiemmin

Ville Niinistö on puhunut avoimesti lapsettomuudestaan. SuomiAreenassa Niinistö kertoi MTV Uutisille, kuinka perheessä on ollut useita keskenmenoja.

– Terveydenhuoltojärjestelmä ei kauheasti tue lapsettomia. Kun syntyvyys on tärkeä teema ja yhteiskuntaan halutaan lisää lapsia, emmekö voisi ensimmäisenä auttaa niitä, jotka lapsia haluaisivat, mutta joilla on erilaisia haasteita, jotka voisi ratkaista lääketieteen keinoin, Niinistö kertoi.

Niinistöt ovat puhuneet lapsettomuudesta julkisuudessa osittain juuri siitä syystä, että asiasta ei ole helppo puhua.

– Yleisin palaute, jonka olen saanut ihmisiltä, jotka kokevat kärsivänsä lapsettomuudesta tai joilla on ollut sen kanssa haasteita, on se, että kiitos, että puhutte tästä. Monista tuntuu, että he ovat yksin ja että heillä on iso taakka sydämellä.

Lue myös:

    Uusimmat