Vilkun "unohtuminen" saa suomalaiset näkemään punaista

Studio55.fin kyselyssä selvisi, että vilkun käyttämättä jättäminen on yksi suurimmista yksittäisistä asioista, joka ärsyttää suomalaisia tiellä liikkujia.

Eniten minua harmittaa liikenteessä, kun jään odottamaan jotain autoa ja juuri, kun se on melkein kohdalla, se alkaa kääntyä ja laittaa vilkun päälle vasta, kun ratti on jo kääntynyt. Vilkku pitäisi laittaa päälle siten, että se osoittaa muille tiellä liikkuville aikeesta kääntyä, itse kääntymisen näkee jo ilman vilkkuakin.

Vilkunkäyttäjä, joka ilmoittaa itselleen, että nyt minä käännyin ja vilauttaa yhden kerran vilkkua.

Vilkun "unohtaminen".

Vilkun käyttö liian myöhään. Se ei ole ilmoitus, että huomaatko, että käännyn – vilkkua käytetään etukäteismerkkinä aikomuksesta kääntyä.

Vilkun käyttäminen ei paljon lihasten käyttöä vaadi, mutta joillekin se tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa. Vilkun käyttö on kohteliasta ja estää onnettomuuksia!

Vilkku laitetaan päälle vasta käännyttäessä.

Vilkkua käytetään juuri kääntyessä, jos silloinkaan.

Suuntamerkin käyttämättömyys tai sen käyttäminen niin myöhään, ettei sillä ole merkitystä ennakkotietona takaa tuleville.

Vilkkua pitäisi käyttää varoittamaan kääntymisestä tai kaistan vaihdosta. Moni ilmoittaa vilkulla, mitä tuli jo tehtyä.

Itsekin autoilijana harmittaa se, miten vähän ja myöhään käytetään vilkkua. Oikea käyttö toisi joustavuutta liikenteeseen.

Jokaisen suomalaisen tulisi ajaa ulkomailla, edes Ruotsissa ja ottaa mallia. Puhumattakaan, että mentäisiin Keski- tai Etelä Eurooppaan, jossa vilkun käytön merkitys konkreettisesti ymmärrettäisiin. Nuoriso ei käytä villkua, koska jos joku, niin se on junttimaista. Ammattiautoilijat unohtavat vilkun, ei taida olla kovin monessa jakelu- tai kuorma-autossa vilkku vakiovarusteena?

Vilkun käyttämättä jättäminen liikenneympyrässä ärsyttää todella paljon. Itse asiassa kovin moni ei sitä edes käytä.

Vilkkua ei jakseta näyttää kaistaa vaihdettaessa.

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat