Mainos

Viittä kieltä puhuva elinkeinoministeri Katri Kulmuni MTV:n haastattelussa: Keskustan uudesta puheenjohtajasta pitää tulla valtiovarainministeri

10:13

Keskustan syksyllä valitsemasta uudesta puheenjohtajasta pitää tulla valtiovarainministeri, toteaa puolueen varapuheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni MTV:n Uutisextrassa.

Kulmuni toteaa myös, että hänen näkemyksensä mukaan ei ole mitään riitaa hallituksessa puun riittävyydestä suunnitteilla oleville sellutehdashankkeille.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoi torstaina Huomenta Suomessa, että Suomessa ei ole tarpeeksi puuta kaikkiin hankkeisiin ja tästä useampi keskustalainen kansanedustaja kimpaantui.

Kulmunin mukaan tilanne ei ole kuitenkaan kärjistynyt.

– Se, että kaikki hankkeet toteutuisivat, on varmaan kysymys, joka pitää esittää yrityksille. Minä ajattelen, että on tärkeintä pitää kiinni siitä, että Suomi on mahdollisimman kilpailukykyinen investointiympäristö. Firmat päättävät itse, onko Suomi se maa, johon investoivat, hän sanoo.

– Totta kai minä olen sitä mieltä, että Suomen kannattaa olla se maa.

Viisi kieltä takataskussa

Kulmuni puhuu itse kotimaisten suomen ja ruotsin lisäksi englantia, ranskaa ja venäjää. Hän suhtautuu maltillisesti hallituksen aikeisiin tehdä toisesta kotimaisesta kielestä jälleen pakollisen ylioppilaskirjoituksissa.

Viennistä vastaava ministeri kannustaakin kaikkia lukemaan kieliä.

– Se, että osaa kahta kotimaista kieltä ja englantia on oikeastaan se perusta. Heti kun tulee lisäkieliä mukaan, niin se avaa markkinoita ja yhteiskuntia. Kannustan kaikkia suomalaisia kielten opiskeluun, sanoo Kulmuni.

Kulmuni ei vielä kertonut, asettuuko hän ehdolle keskustan puheenjohtajavaaleissa. Hänen mukaansa uudesta puheenjohtajasta pitää myös tulla valtiovarainministeri.

– Kyllä se tietenkin luonnollista ja luontevaa on. Perinteisesti on monesti ollut, että puolueen puheenjohtaja on pitänyt paitsi pääministerin niin myös valtiovarinministerin salkkuja, Kulmuni kiteyttää.

Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan syyskuussa.

MTV:n Uutisextra lauantaisin MTV3-kanavalla kello 19.10.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja