Viisi terveysruokaa, jotka eivät olekaan terveellisiä

Rachel Beller esittelee viisi terveysruokaa, jotka saattavat todellisuudessa olla epäterveellisiä.

Rachael Ray Show'ssa tuttu ravintoterapeutti RachelBeller esittelee viisi terveysruokaa, jotka eivät itse asiassa ole kovin terveellisiä.

Leipä

Mistä tietää, onko leipä hyvää? Esimerkiksi paahtoleipää voi Bellerin mukaan testata puristamalla leipäsiivun palloksi. Jos viipaleesta on helppo rutistaa kiinteä pallo, leipä ei todennäköisesti ole kovinkaan ravintorikasta.

– Haluat leivän, jonka sisältämät jyvät voit nähdä, Beller neuvoo.

Myslit

Hedelmää ja viljaa – myslin on pakko olla terveellistä! Bellerin mukaan myslissä voi kuitenkin olla paljon kaloreita ja sokeria. Puolessa kupillisessa voi olla yli 200 kaloria, joten yhdestä myslikipollisesta voi tankata vahingossa reippaasti yli 500 kaloria.

– Osta täysjyvämuroja ja piristä annosta ripottelemalla sekaan mysliä.

Popcorn

Popcorn vaikuttaa sipsejä terveellisemmältä vaihtoehdolta, mutta Bellerin mukaan valmispopcornit sisältävät paljon väri- ja muita lisäaineita. Popcornit voi tehdä itse.

– Ota ruskea paperipussi, ja kaada luomu-popcornsiemenet sen sisään. Taita pussin suu kahdesti ja laita pussi mikroon, Beller neuvoo.

Hän kehottaa maustamaan valmiit popcrnit esimerkiksi valkosipulilla tai kanelilla.

Jogurtti

– Kun näen vähärasvainen-merkinnän jogurtissa, hälytyskellot alkavat soida. Merkintä tarkoittaa suurta määrää sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita, Beller sanoo.

Osta maustamaton jogurtti ja mausta se itse esimerkiksi marjoilla tai vähäsokerisella hillolla.

Maapähkinävoi

Bellerin mukaa maapähkinävoi kätkee sisälleen valtavasti ylimääräisiä aineita. Lue tuoteseloste ja osta maapähkinävoi, jossa ainesosina ovat vain maapähkinät ja suola.

Ohjelmassa Rachaelin vieraana on Blue Bloods ja Magnum -sarjojen ja Jesse Stone-elokuvien tähti Tom Selleck, joka vastaa katsojien lähettämiin kysymyksiin. Keittiössä kokkaillaan caesarsalaatilta maistuvaa pestoa.

jaksolla Superruokaa AVAlla 18.3.2013 klo 15:10, uusinta 19.3.2013 klo 09:35.


AVA/Maria Aarnio

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja