Viisi syytä urheilla yhdessä koiran kanssa

Kun oma sohva houkuttelee enemmän kuin lenkkipolku, ota oppia koirastasi. Urheilemalla yhdessä karvaisen ystäväsi kanssa, pidät huolen molempien hyvinvoinnista eikä liikunta tasan ole tylsää.

Koirat rakastavat juoksemista ja leikkimistä; sille kelpaa mikä vain, kunhan se pääsee purkamaan energiaansa. Urheilu ei koskaan ole koirallesi pakkopullaa, joten seuraavan kerran kun itse tuskastelet oman liikuntasi kanssa, ota koirastasi mallia. Menkää yhdessä metsään juoksemaan, leikkikää frisbeellä. Urheilu yhdessä karvaisen kaverisi kanssa, saa varmasti hymyn molempien huulille ja polttaa kaloreita!

Tekosyyt pannaan

Koiranomistaja ei voi keksiä tekosyitä liikkumattomuuteensa. Vaikka ulkona sataisi kaatamalla vettä tai flunssa olisi tuloillaan, täytyy koiran päästä ulos tarpeilleen. Siinä samassa saa omistajakin päivän liikunnat helposti suoritettua.

Mitoista ja määristä viis

Sen sijaan, että nauttisi itse liikunnasta, on monella tapana keskittyä toissijaisiin asioihin, kuten kaloreihin tai juoksulenkin pituuteen. Koirille mitat ja määrät eivät merkitse mitään, joten sen asenne on oiva esimerkki, siitä miten meidänkin pitäisi suhtautua liikuntaan.

Monipuolisuus

Liikunta voi tuntua tylsältä, jos se on samanlaista jokainen kerta. Pitääksesi urheilun mielekkäänä, kokeile uusia reittejä koirasi kanssa. Uudet maisemat virkistävät molempien mieltä, ja lähes huomaamatta tulee käveltyä enemmän kuin oli tarkoitus. Vie koirasi myös silloin tällöin koirapuistoon, jossa se pääsee juoksemaan vapaana ja tutustumaan muihin koiriin.

Sijoitus tulevaisuuteen

Rivakat kävelylenkit harjoittavat sekä sinun että koirasi sydän- ja verenkiertojärjestelmää. Vähennät lääkärikäyntejä ja sijoitat molempien tulevaisuuteen, kun pidät huolen sekä omasi että koirasi kunnosta.

Väsynyt koira on kiltti koira

Turhautuneella koiralla on tapana tehdä tihutöitä. Jos siis haluat koirasi käyttäytyvän paremmin, pidä huoli, että se saa tarpeeksi liikuntaa ja ajanvietettä. Pitkän lenkin tai leikkihetken jälkeen, koirasi tuskin jaksaa juoksennella ympäri asuntoa tai haukkua kaikille pienille äänille, joita se rappukäytävästä kuulee.

Lue myös:


AVA

Lähde: Petssugar.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat