Mainos

Viisi pidätetty Kenian pommi-iskuista

Kenian poliisi on pidättänyt viisi ihmistä viime viikolla Nairobissa tehdyn pommi-iskun johdosta, kertoi poliisi tänään.

Hän ei suostunut kertomaan pidätettyjen kansalaisuuksia. Poliisi järjesti tänään tiedotustilaisuuden yhdessä pommi-iskuja tutkimaan saapuneiden Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n tutkijoiden kanssa. FBI:n tutkimukset "edistyvät hyvin", mutta ovat vielä alkuvaiheessa, kertoi FBI:n ryhmää johtava Sheila Horan. Horanin mukaan tutkijat uskovat löytäneensä osia autosta, jota käytettiin pommin kuljettamiseen. Kenian poliisin edustajan mukaan yksi viidestä epäillystä pidätettiin heti iskun jälkeen tapahtumapaikalla, muut tämän jälkeen heidän "epäilyttävien toimiensa" vuoksi.

Tansaniassa monia pidätetty, pommi-iskun tausta epäselvä

Suomen Tansanian-suurlähettiläs Ilari Rantakari arvioi, etteivät Kenian ja Tansanian viimeviikkoiset pommi-iskut vaikuta välittömästi Itä-Afrikan poliittiseen ilmapiiriin. Juuri Tansaniasta palannut Rantakari sanoi torstaina Naantalissa, että maiden viranomaiset pitävät pommi-iskuja terroristitekoina. -Tansanian viranomaiset pitävät iskua tekona, joka oli suunniteltu ja toteutettu maan ulkopuolelta.

-Tansanian ja Kenian viranomaiset katsovat, etteivät iskut olleet suunnattu näiden maiden politiikkaan, vaan siellä edustettuna olevaan valtioon, hän tähdensi. Rantakari luonnehti tilanteen karmeudeksi sitä, että iskut kohdistuivat henkilöihin, joita vastaan niitä ei tarkoitettu. Tansaniassa on tapauksen johdosta tehty monia pidätyksiä. Rantakarin mukaan kuitenkaan ei ole tietoa, ketkä ovat teon taustalla. -Vaikka pommi-isku oli shokki ja järkytys, elämä on palautunut Tansaniassa tavanomaisiin uomiinsa muualla paitsi räjähdysalueella, jota Yhdysvaltain viranomaiset tutkivat sentti sentiltä, Rantakari sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.