Viisi outoa tapaa päihittää flunssa

Tunnetko tutun kutinan kurkussasi? Tiedätkö olevasi kovaa vauhtia matkalla sängyn pohjalle? Älä vielä luovuta. Kokeile näitä vinkkejä flunssan taltuttamiseen.

Kävele nopeasti

Uusi tutkimus on paljastanut, että ripeä kävely auttaa pitämään nuhan poissa lisäämällä vastustuskykyä. Älä kuitenkaan juokse, sillä saatat sairastua rasituksesta. Jos sinulla on enemmän kuin pelkkä nuha, on parasta pysyä suosiolla sängyssä.

Älä niistä

Jos nenäsi on täynnä räkää ja niistät kummallakin sieraimella yhtä aikaa, saatat työntää limaa nenäonteloihisi. Se saattaa edistää infektioita. Kokeile sen sijaan niistää vain toisella sieraimella kerrallaan tai testaa nenän tukkeutumista vähentäviä lääkkeitä.

Mene saunaan

Tutkimukset osoittavat, että lämmin, kostea ilma puhdistaa kehoasi samalla tavalla, kuin nesteiden juominen, kun olet kipeä. Tämä vie nuhasi mennessään.

Nauti kuumaa hedelmäjuomaa

Kuuman omena-mustaherukka-mehun nautiskelun on todistettu lievittävän flunssan oireita, kuten nuhaa, yskimistä, kurkkukipua ja valuvaa nenää. Tutkijat yrittävät ottaa selvää, onko muista kuumista juomista sama hyöty.

Syö paprikaa

Mutustele punaista paprikaa, sillä siinä on paljon C-vitamiinia. Paprika kuuluu superruokiin, joiden uskotaan lyhentävän flunssan kestoa ja vähentävän flunssan voimakkuutta ja oireita. Muita vastustuskykyä parantavia ruoka-aineita ovat muun muassa jogurtti, kurkuma, valkosipuli, vihreä tee ja kurpitsa.

Ja ennen kaikkea: muista nukkua tarpeeksi. Vähintään seitsemän tunnin unet ovat tarpeen, sillä muuten riski sairastua flunssaan on kolminkertainen!

MTV3/Helmi

Lähde: glamour.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja