Viisi ihastuttavaa ideaa ystävänpäivän viettoon

Haluatko yllättää rakkaasi ystävänpäivänä? Kukat ja suklaat toki ilahduttavat, mutta eniten riemua tuovat yhteiset elämykset. Lue Rantapallon viisi matkailuaiheista ideaa, joilla keräät kumppanilta pisteet kotiin.

1. Unohda Pariisi ja Rooma

Pariisia ja Roomaa pidetään rakkauden kaupunkeina – ja sitä ne parhaimmillaan varmasti ovatkin. Mutta kumpikaan näistä ei ole parhaimmillaan helmikuussa. Pariisissa sataa talvella. Roomassakin on koleaa. Kuka tahtoo palella ystävänpäivänä?

Nappaa näiden sijaan lennot vaikkapa Portugalin Lissaboniin, Ranskan Nizzaan tai Etelä-Espanjan Malagaan. Huimista helteistä ei missään päin Manner-Eurooppaa tällä hetkellä nautita, mutta ainakin näillä seuduin voi odottaa näkevänsä palmuja ja auringon ja iloita noin 20 asteen lämmöstä.

2. Tavallinen risteily voi olla epätavallinen – ja erittäin edullinen

Jos budjettisi tai loma-aikataulusi ei juuri nyt veny pidempään matkaan, mutta haluaisit silti järjestää rakkaallesi matkayllätyksen, valitse helppo risteily. Päivän tai parin pyörähdys Tukholmassa tai Tallinnassa ilahduttaa ja tuo vaihtelua arkeen. Se onnistuu tarvittaessa erittäin edullisesti. Ystävänpäiväviikonlopulle on saatavilla jopa alle kymmenen euron hyttitarjouksia sekä Tallinnaan että Tukholmaan. 

Tavallisesta risteilystä voi pienin keinon tehdä juhlavan. Varaa hyttiin suklaata tai pullo kuohuvaa, yllätä pienellä lahjalla. Ystävänpäiväillallisen voi nauttia buffet-pöydän sijaan hitusen fiinimmin laivan à la carte -puolella. Pakkaa mukaan pikkutakki tai juhlamekko. Jos karaoke on juttunne, nouse estradille ja esitä ihana rakkauslaulu kullallesi.

3. Retroromantiikkaa Las Palmasissa

Miltä kuulostaisi lemmenloma Kanariansaarilla? Karista ennakkoluulosi, sillä Kanaria ravistelee mainettaan ja saarilla on viime aikoina panostettu aiempaa enemmän kylpylöihin, laatuhotelleihin ja tasokkaaseen ravintolatarjontaan.

Jos kumppanisikin on Kanaria-skeptikko, on ystävänpäivä erinomainen tilaisuus yllättää sekä itsesi että hänet tilaisuudella kumota tai vahvistaa ennakkoluulonne omin silmin. Esimerkiksi Teneriffalle ja Gran Canarialle pääsee äkkilähdöillä lähes päivittäin ja hinnatkin ovat varsin kohtuulliset.

4. Kelpaako sinulle vain luksus?

Tuntuvatko risteilyt tai Euroopan kohteet liian vaatimattomilta? Jos pikkurahasta ei ole pulaa ja olet näyttävien eleiden ystävä, löytyy skaalan toisestakin päästä toki loistavia lahjaideoita.

Luksusristeily Karibialla, oma palmujen varjostama bungalow Bora-Boralla, yksityissaari hovimestareineen Malediiveillä, sukellusloma Seychelleillä – valitse näistä tyyliinne sopivin. Helmikuun pakkasilla lahjakortti tällaiselle lomalle yllättää taatusti ja vie keneltä tahansa onnekkaalta jalat alta.

5. Äkkilähtö on erinomainen parisuhdemittari

Hurjin seikkailija kirjoittaa ystävänpäivän lahjakorttiin vain ohjeet laukun pakkaamiseen. Älä kerro kohdetta, sillä ethän välttämättä tiedä sitä itsekään – napatkaa viime hetken äkkilähtö halvimpaan vastaantulevaan kohteeseen. Äkkilähtönä toteutettu etelänmatka on budjettiystävällinen vaihtoehto, sillä hinnat ovat jopa satoja euroja edullisempia kuin normaalivarauksissa – tämä vinkkiä niille meistä, joille Bora Bora ja Malediivit ovat vain kaukaisia haaveita.

Lähde: Rantapallo

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat