Viinipirun viinivinkit pääsiäislampaalle – kokeile myös olutta

Mitä viiniä kannattaisi valita pääsiäislampaan kylkeen?

Huomenta Suomen perjantaiaamuissa nautiskellaan aimo annos viinitietoutta, kun Viinipiru Arto Koskelo tutustuttaa sekä kotikatsomon että Makuja-osion Jesse Kamraksen juoman mielenkiintoiseen maailmaan.

Tällä kertaa viinimaailmaan uppouduttiin pääsiäisen vuoksi poikkeuksellisesti jo torstaina ja aiheena oli, mikäpä muukaan kuin pääsiäislammas. Miten valitaan oikeanlainen viini pääsiäislampaalle?

– Yksi tapa valita viini lampaalle on miettiä, että missä päin maailmaa syödään paljon lammasta. Esimerkiksi Keski-Espanjassa syödään lammasta niin paljon, että käytännössä sitä on lautasella joka päivä hieman.

Suomessa syödään lammasta alle kilo vuodessa henkeä kohden, kun naudanlihaa menee puolestaan 20 kiloa. Mikä lampaanlihan erottaa naudanlihasta viiniä valitessa?

– Lampaanlihassa on enemmän ominaismakua kuin naudanlihassa, mikä tarkoittaa sitä, että viinissä saa olla enemmän persoonallisuutta ja mehevää muhevuutta, jos näin voi sanoa. Tanniineja ei tarvitse olla yhtä paljon kuin naudanlihan kanssa, mutta hapot ja hedelmällisyys ovat tärkeitä, Arto Koskelo vinkkaa

Minkä viinin Viinipiru Arto Koskelo valitsisi lampaalle? Katso videolta viinivinkit!

Myös olut sopii lampaalle

Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkunan mukaan olut on myös oiva valinta pääsiäispöytään. Alkon valikoimaan onkin saapunut erä sesonkia varten tehtyjä pääsiäisoluita.

– Oluista pehmeät ja aromikkaat tummat lagerit, hedelmäiset ja vivahteikkaat alet ja rotevat ja luonteikkaat portterit ja stoutit ovat hyviä valintoja pääsiäislampaalle valmistustavan, mausteisuuden ja tietysti oman maun mukaan, Vilkuna vinkkaa.

Pääsiäisen makealle herkulle pashalle Vilkuna parittaisi hedelmäisen makeaa tokajia, joka sopii pashan täyteläiseen suutuntumaan.

– Makeanpaksu malagaviini tai tuhti tumma olut taas käyvät hyvin täyteläiselle mämmille, Vilkuna vinkkaa.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat