Mitä viiniä kannattaisi valita pääsiäislampaan kylkeen?
Huomenta Suomen perjantaiaamuissa nautiskellaan aimo annos viinitietoutta, kun Viinipiru Arto Koskelo tutustuttaa sekä kotikatsomon että Makuja-osion Jesse Kamraksen juoman mielenkiintoiseen maailmaan.
Tällä kertaa viinimaailmaan uppouduttiin pääsiäisen vuoksi poikkeuksellisesti jo torstaina ja aiheena oli, mikäpä muukaan kuin pääsiäislammas. Miten valitaan oikeanlainen viini pääsiäislampaalle?
– Yksi tapa valita viini lampaalle on miettiä, että missä päin maailmaa syödään paljon lammasta. Esimerkiksi Keski-Espanjassa syödään lammasta niin paljon, että käytännössä sitä on lautasella joka päivä hieman.
Suomessa syödään lammasta alle kilo vuodessa henkeä kohden, kun naudanlihaa menee puolestaan 20 kiloa. Mikä lampaanlihan erottaa naudanlihasta viiniä valitessa?
– Lampaanlihassa on enemmän ominaismakua kuin naudanlihassa, mikä tarkoittaa sitä, että viinissä saa olla enemmän persoonallisuutta ja mehevää muhevuutta, jos näin voi sanoa. Tanniineja ei tarvitse olla yhtä paljon kuin naudanlihan kanssa, mutta hapot ja hedelmällisyys ovat tärkeitä, Arto Koskelo vinkkaa
Minkä viinin Viinipiru Arto Koskelo valitsisi lampaalle? Katso videolta viinivinkit!
Sumo video id
Myös olut sopii lampaalle
Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkunan mukaan olut on myös oiva valinta pääsiäispöytään. Alkon valikoimaan onkin saapunut erä sesonkia varten tehtyjä pääsiäisoluita.