Viinarallia, ryyppäystä ja rivouksia – Näin törkeästi aikuiset sikailevat Tangomarkkinoilla

Seinäjoen perinteikkäät Tangomarkkinat lupailevat musiikin juhlaa, tanssin iloa ja tangon taikaa Suomen suvessa. Aikuisten iskelmäfestivaalilla työskennelleiden kertomukset maalaavat markkinoista kuitenkin toisenlaisen kuvan humalanhuuruisena varttuneen väen lihatiskinä.

– Siellä on kuusikymppisiä tätejä puskapissalla ravintolan oven vieressä ja setiä kaupustelemassa viinapulloja, Sanna parkaisee muistellessaan työkomennustaan Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

– Hotellini ei sijainnut edes pääkadulla, mutta silti läpi yön kuului kamala möykkää. Ikkuna oli kuitenkin pakko pitää raollaan, koska oli niin kuuma helle.

Aamulla hänen lähtiessään työvuoroon joka puolella oli roskaa ja tuoppeja ja hotellin sisäpihan porttikongissa käytettyjä kondomeja. Sammuneita yli viisikymppisiä ihmisiä rötkötti leirintäalueella asuntovaunujen välissä.

Seinäjokelaiset pakenevat kaupungista

Tangomarkkinoilla joutui Sannan mukaan sietämään vanhempien miesten suorasukaisia ehdotteluja ja puristeluja. Tosin myös leopardimekkoihin sonnustautuneet rouvat antoivat ymmärtää, että Tangomarkkinoille ei suunnata suinkaan vain tanssin saamisen toivossa.

– Ehkä sen jotenkin nuorille voisi antaa anteeksi, mutta kun nämä ovat aikuisia ihmisiä. Ihan tavallisia ihmisiä, joiden ei ikinä uskoisi käyttäytyvän näin. Heillä menee ikään kuin sikailuvaihe päälle, Sanna päivittelee.

– Taksikuski kertoi, että seinäjokelaiset itse lähtevät suosiolla pois kaupungista Tangomarkkinoiden aikaan, Sanna sanoo.

Myös hän itse aikoo jatkossa vältellä Tangomarkkinoita.

"Keski-ikäiset naiset pahimpia"

Tangomarkkinoilla niin ikään työskennellyt Kaarina jakaa Sannan näkemyksen. Hän kuvailee tunnelmaa eläintarhamaiseksi. Provinssirock vetää Seinäjoelle nuorempaa juhlakansaa, mutta Kaarinan kuuleman mukaan Tangomarkkinat tekevät kaupungissa vielä pahempaa jälkeä.

– Olen ollut tangomarkkinoilla 10 vuoden sisällä muutaman kerran baarityössä. Ikinä en ole niin paljoa viinaa myynyt, Kaarina toteaa.

Hän kuitenkin muistuttaa tangokeikkojen olleen joka tapauksessa mieluisia työtehtäviä.

– Yhtään tangoesitystä en ole nähnyt. Eipä sitä töiltä ehdikään, sillä sen verran on siellä janoista kansaa.

Ryyppääminen alkaa heti aamusta

Kaarinan mukaan alueen baarit aukeavat jo aamupäivällä. Hän uskoo, että työskentely baaritiskin suojissa on säästänyt hänet pahemmilta ahdistelijoilta. Sikamaisimpia asiakkaita ovat hänen mukaansa useimmiten firman piikkiin tarjoavat miehet.

– Sitten siellä on myös aika paljon sellaista porukkaa, jotka muuten harvemmin käyvät ravintoloissa. Kun he sitten kerran vuodessa juhlivat, siitä otetaan kaikki irti, Kaarina asettelee.

– Ravintola-alalla on yleistä tietoa, että keski-ikäiset naiset ovat pahimpia.

Kaarinan mukaan pahin hetki Tangomarkkinoilla koittaa kello 3 baarin sulkeutuessa, jolloin kaaos pääsee valloilleen.

– Roskiksia on alueella paljon, mutta eivät ne kertakäyttötuopit roskiin päädy. Alue on oikea muovimukien meri, jossa sitten kahlataan, hän huokaa.

Studio55.fi/ Milja Atu


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja