Mainos

Viimeisintä Potteria jonotettiin pikku pakkasessa

Supersuositun Harry Potter -fantasiasarjan viimeinen kirja tuli yöllä myyntiin suomennettuna.

Kirjakauppa Suuri Kuu aloitti Potter-kirjan myynnin heti puolenyön jälkeen. Helsingin muut suuret kirjakaupat aloittavat myynnin vasta aamuseitsemältä. Innokkaimmat olivat ovella odottamassa.

Muutamia kymmeniä uskollisia Harry Potter-faneja värjötteli aamuyöllä Helsingin Akateemisen kirjakaupan ovella odottamassa seitsemännen Potter-kirjan käännöksen tuloa myyntiin. Suomalaisen kirjakaupan ovella oleville muutamille kymmenille innokkaille faneille tarjottiin mm. pelejä, kirjoja ja lehtiä ajanvietteeksi.

Harry Potter ja kuoleman varjelukset on viimeinen brittikirjailija J.K.Rowlingin supersuositusta sarjasta. Englanniksi romaani ilmestyi viime vuoden heinäkuussa.

Ennätys tulossa

Harry Potter ja kuoleman varjelukset ilmestyy 180 000 kappaleen ennätyspainoksena. Kirjan on suomentanut Jaana Kapari-Jatta, kuten sarjan aiemmatkin osat. Painosmäärä on suurempi kuin aiempien Harry Potter -suomennosten ensipainokset, vaikka niidenkin ilmestyessä on tehty painosennätyksiä. Kysymyksessä on ennätyksellisen suuri painos nuortenkirjalle.

Kustannusosakeyhtiö Tammi odottaa nyt kaikkien aikojen myyntiennätysten menevän rikki. Tähän astista ennätystä pitää hallussaan Harry Potter ja Feeniksin kilta, jota myytiin sen julkaisuvuotena 2004 170 000 kappaletta. Eniten eli yhteensä 230 000 kappaletta on myyty sarjan aloittanutta Harry Potter ja viisasten kivi -kirjaa, joka ilmestyi suomeksi kymmenen vuotta sitten, vuonna 1998. Kirjasta on otettu 22 painosta.

Harry Potter -kirjojen maailmanlaajuinen myyntiluku on hurja: sarjan kirjoja on tähän mennessä myyty 375 miljoonaa kappaletta. Rowlingin velhotarina ilmestyy 65 kielellä. Mikään muu yksittäinen teos kuin aina kulloinkin uusin Harry Potter ei ole näkynyt myynnin kasvupiikkinä 2000-luvun globaaleilla kirjamarkkinoilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.