Mikä on Malmin lentokentän kohtalo? "Käsillä on riitatilanne", sanoo lentokenttäyhdistys, joka aikoo jatkaa toimintaa edelleen

7:50

Helsingin kaupungin ja Malmin lentokenttäyhdistyksen välinen vuokrasopimus on päättymässä vuodenvaihteessa. Tämä ei silti tarkoita, että lentokentän toiminta päättyisi, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Niko Lamberg MTV Uutisille.

Malmin lentokentän toiminta ei ole loppumassa, väittää MTV Uutisten haastattelema Malmin lentokenttäyhdistyksen puheenjohtaja Niko Lamberg.

– Nyt näyttää siltä, että voimme jatkaa toimintaamme samalla tavalla kuin tähänkin asti. Taustalla on Traficomin päätös siitä, että he eivät voi vielä tehdä päätöstä lentopaikan pitoluvan raukeamisesta.

Syynä on Lambergin mukaan se, että maavuokra-asia on tällä hetkellä riitautettuna käräjäoikeudessa. Hänen mukaansa päätösvalta on viime kädessä Traficomilla.

Traficom on Suomen ylin liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen.

"Riitauttaminen oli viimeinen keinomme"

Helsingin kaupunki päätti viime elokuussa, että se irtisanoo Malmin lentokentän vuokrasopimuksen vuoden 2019 loppuun mennessä.

Lamberg kertoo, että päätöksen jälkeen yhdistys ei ole saanut neuvotteluyhteyttä kaupungin kanssa.

– Tämä päätös riitauttaa asia käräjäoikeudessa oli viimeinen keino saada Helsingin kaupunki saman neuvottelupöydän ääreen.

Riitauttamisella yhdistys pelasi myös itselleen lisäaikaa. Koska asia seisoo, ei kaupungin irtisanomuspäätöskään ole vielä lainvoimainen.

Malmin kentällä harjoitetaan enimmäkseen koulutustoimintaa

Malmi on Suomen vilkkain yleisilmailukenttä, Lamberg puolustaa.

– 60 prosenttia sen toiminnasta on koulutusta, 20 prosenttia ammatti-ilmailua ja 20 prosenttia harrastamista, hän luettelee.

Jos Malmin kenttä suljettaisiin, joutuisivat Lambergin mukaan lukuiset ilmailijat kalustoineen mieron tielle.

– Tämä hajottaisi Suomen yleisilmailuskenen dramaattisella tavalla. Vaihtoehtoiset kentät ovat hyvin kaukana, minkä lisäksi Malmin kentälle keskittyy suuri määrä koulutusta ja huoltotoimintaa. Kentällä on vahvat kytkökset ammatti-ilmailuun.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja