Helsinki uhkaa lentokenttäyhdistystä muhkeilla sakoilla – lentotoiminta Malmilla on jatkunut, vaikka vuokrasopimus on jo päättynyt

3:30
Näin kaupunki kommentoi Malmin lentokentän tilannetta MTV Uutiset Livelle!

Helsingin kaupunki aikoo pitää kiinni siitä, että lentotoiminta loppuu Malmin lentokentällä. Lentokenttäyhdistystä uhkaa muhkea sakkosumma, mikäli sopimuksen ehtoja ei noudateta.

Lentokoneita on noussut ilmaan normaaliin tapaan Malmin lentokentältä, vaikka kaupunki ilmoitti lentokenttäyhdistyksen vuokrasopimuksen päättyvän vuoden 2019 loppuun mennessä.

Helsingin kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Ahon mukaan kiistan taustalla on se, että Malmin lentokenttäalueen ystävät vastustavat liki kaikkea, mitä alueelle suunnitellaan.

– Helsingin kaupungin asukasluku kasvaa joka vuosi ja asukkaille tarvitaan lisää tilaa. Kaupunki lähtee siitä, että näitä alueita vapautetaan rakentamiselle, Aho kertoo.

Malmin lentokentän alue on kaavoitettu jo vuonna 2016 asuintalojen rakentamiselle. Keskustelua Malmin lentokentän kohtalosta on käyty jo 80-luvulta saakka.

Kaupunki voi ryhtyä oikeustoimiin mikäli alueita ei luovuteta sovussa

Muutos ei tule tapahtumaan hetkessä, vaan alue kaavoitetaan osa kerrallaan. Alueelle täytyy vielä tehdä valmistavia toimenpiteitä, kuten pohjatutkimuksia ja luontoselvityksiä.

– Nämä toimenpiteet vaativat, että alue on vapautettu kaupungin käyttöön. Alueella ei voi olla muita toimijoita samaan aikaan, Aho summaa.

– Jos sopimusehtoja ei noudateta, kyseessä on sopimusrikkomus ja kaupunki joutuu ryhtymään toimenpiteisiin sen mukaisesti, jotta alue saadaan kaupungin hallintaan.

Mikäli lentokenttäyhdistys ei luovu Malmin lentokentän alueista, kaupunki ryhtyy oikeustoimiin. Oikeudessa alueet siirretään kaupungin käyttöön, jonka lisäksi yhdistys joutuu korvaamaan kaupungille viivästyksestä aiheutuneet kulut sekä maksamaan sopimussakon.

Katso koko haastattelu ylläolevasta MTV Uutiset Liven lähetyksestä!​​​​​​​

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja