Viime vuonna tehtiin jo lähes 80 000 lastensuojeluilmoitusta – myös kiireellisesti sijoitettujen lasten määrä kasvoi

Kohti parempaa lastensuojelua 6:15
Näin lastensuojelusta keskusteltiin Huomenta Suomessa joulukuussa 2018.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreen tilaston mukaan lastensuojeluilmoituksia tehtiin viisi prosenttia edellisvuotta enemmän.

Sekä lastensuojeluilmoitusten että kiireellisesti sijoitettujen lasten määrät kasvoivat viime vuonna, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuoreesta lastensuojelutilastosta.

Lastensuojeluilmoitus tehtiin viime vuonna noin 79 000 lapsesta, mikä oli noin 5 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Kiireellisesti sijoitettuja lapsia oli viime vuonna 4 390, mikä oli seitsemän prosenttia enemmän kuin vuonna 2017.

THL:n tutkimusprofessorin Tarja Heinon mielestä vaikeassa tilanteessa olevien lasten, nuorten ja perheiden tukeminen riittävän aikaisin ei ole onnistunut. Hän toteaa THL:n tiedotteessa, että ilmiötä pitäisi tutkia monipuolisesti.

Viime vuonna kodin ulkopuolelle sijoitettuja lapsia oli yli 18 500. Näiden lasten määrä kasvoi edellisvuodesta muutamalla prosentilla. Huostassa oli yhteensä noin 11 000 lasta, mikä vastaa noin prosenttia alle 18-vuotiaista.

Lue myös:

    Uusimmat