Viikonloppuna luvassa helteitä ja rajuja ukkosia – ensi viikolla jopa +30 astetta!

Helteet ovat saapuneet jo maan pohjoisosaan ja lauantaina helteinen ilma leviää koko maahan. Viikonloppuna kannattaa varautua myös ajoittain rajuihin sade- ja ukkoskuuroihin.

Huomenna etelässä ei vielä päästä nauttimaan helteistä, sillä pilvinen sää jatkuu maan etelä- ja keskiosissa. Ainoastaan pienellä kaistaleella länsirannikolla saattaa olla aurinkoista ja lämmintä.

– Pilvien alla lämpötilat jäävät jopa alle 20 asteen, MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo.

Pohjoisessa sen sijaan nautitaan jo perjantaina auringonpaisteesta ja hellelukemista. Viikonloppuna helteet saapuvat myös muualle maahan.

– Lauantaina pilvilautan pitäisi olla jo hajonnut ja helteinen ilma leviää koko maahan. Hellettä pitäisi esiintyä melkein koko maassa ukkosten lomassa.

Ukkospuuskat rajuja, mutta ohimeneviä

Rintaniemen mukaan ukkospuuskat voivat olla rajujakin ja niiden aikana lämpötila laskee hetkellisesti. Ukkosbongareita hän kehottaa seuraamaan tutkakuvia viikonlopun aikana.

– Varsinkin lauantaina ukkosia esiintyy maan itäpuolella, ja iltaa kohden ukkoset yleistyvät myös lännempänä.

Sunnuntaina sää jatkuu samanlaisena. Ukkosten mahdollisuus kuitenkin kasvaa, ja yölläkin voi ukkostaa.

– Sunnuntaina hellettä voi olla koko maassa. Ilma on todella kuumaa ja hiostavaa, jolloin helle voi tuntua tukalaltakin.

Helteinen sää näyttäisi jatkuvan myös ensi viikolla, jolloin Rintaniemen mukaan saatetaan päästä jopa 30 asteen lukemiin.

Lue myös:

    Uusimmat