Mainos

Viikonloppuna harvinainen tilaisuus koeajaa kiinnostavimmat uutuudet: Nämä sähköautot ovat esillä Auto 2018 -tapahtumassa

Sähköautot kiinnostavat nyt enemmän kuin koskaan. Viikonloppuna Helsingissä järjestettävässä Auto 2018 -tapahtumassa on esillä ajankohtaisia ja kiinnostavia sähköautomalleja.

Autovalmistajat panostavat yhä enemmän "koko kansan" sähköautoihin, joiden hintataso asettuu paremmin keskivertokuluttajan budjettiin. Jotkin edullisempina vaihtoehtoina tunnetut autovalmistajat, kuten Renault ja Nissan, ovat myyneet sähköautoja jo vuosia. Hinnat ovat kuitenkin olleet selvästi valmistajien suosikkimalleja korkeampia.

Aikamme trendin mukaisesti nyt myös kalliimmilta merkeiltä on tulossa kalliita sähköautoja. Sähköautojen kalleimmat mallit ovat tähän saakka tulleet Teslalta, joka sekin on alkanut valmistaa jo edullisemman luokan malleja.

Sähköautojen kehitys on nopeatahtista, mikä tuo niitä koko ajan lähemmäs tavallisia kuluttajia. Esimerkiksi akkuteknologiat kehittyvät vauhdilla, mikä tuo autoihin lisää toimintamatkaa. Mitä enemmän akkuja puolestaan tuotetaan, sitä halvemmaksi niiden yksikköhinnat tulevat.

Koeaja syksyn kiinnostavimmat uutuudet

Auto 2018 -megatapahtumassa nähdään viikonloppuna liuta kiinnostavia uutuusmalleja. Esimerkiksi suuren pöhinän voimin Suomeen lokakuussa rantautuneet ensimmäiset Hyundai Kona electric -autot ovat herättäneet syksyn aikana paljon kysyntää.

Hyundai Kona electric on saanut kehuja erityisesti hinta-laatusuhteesta, jonka perusteella malli on rankattu jopa yhdeksi tämän hetken parhaista sähköautoista. Malli on myös koeajettavissa Auto 2018 -tapahtumassa.

Kona electricin hinnat alkavat 42 990 eurosta. Auton toimintasäde on yhdellä latauksella 480 kilometriä.

Auto 2018 -tapahtumassa on koeajettavana lähes 200 uutta autoa 29 eri merkiltä. Jos koeajot kiinnostavat, koeajajaksi kannattaa rekisteröityä ennakkoon. Koeajot lähtevät Messukeskuksen sisätiloista muutaman askeleen päästä tapahtuma-alueesta.

Myös Jaguarin sähköauto I-Pace on mielenkiintoinen nähtävyys viikonloppuna. Kyseessä on Jaguarin historian ensimmäinen sähköauto, jonka hinnat alkavat noin 84 000 eurosta. Mallia on kutsuttu Teslan haastajaksi, sillä se on hieman edullisempi kuin Teslan Model X:n perusmalli.

Jaguar I-Pace on kokonsa puolesta jotain keskikokoisten nelivetoisten ja hieman katumaasturimaisuutta omaavien autojen väliltä.

Tapahtumassa päästään tutustumaan myös Audin odotettuun ensimmäiseen sähköautoon, e-troniin. Malli kilpailee Mercedes-Benzin EQC:n kanssa, sillä e-tron sijoittuu hinnaltaan arviolta 100 000 euron kieppeille. Automalli on näytillä tapahtuman ajan, mutta ei koeajettavissa.


Katso tästä kaikki koeajettavat sähköautot:

BMW i3s Sähkö
BMW i3 Rex Sähkö
Hyundai IONIQ electric
Hyundai KONA electric 64 kWh 204 hv Style
Jaguar I-PACE 400hv HSE Sähkö
Nissan LEAF 40 kWh Tekna Sähkö
Renault ZOE Z.E.40 Intens R90 Sähkö
Renault ZOE Z.E.40 Intens R110 Sähkö
Smart fortwo EQ Sähkö
Volkswagen e-Golf

Kaikki koeajattevat automallit löydät täältä.

Auto 18 – Autoilun megatapahtuma

 • 9.–11.11.2018 Helsingin Messukeskuksessa
 • Avoinna pe klo 10–20, la–su klo 10–18
 • Mukana ovat kaikki alan tärkeimmät toimijat automerkeistä tarvikkeisiin, rahoitusyhtiöihin ja vakuutuksiin.
 • Asiapitoista ohjelmaa täydentää koko perheelle suunnattu viihdetarjonta.
 • Koeajettavana on kattava valikoima eri automerkkien uusimpia malleja. Rekisteröidy ennakkoon koeajajaksi.
 • Katso Auto 18 -tapahtuman koko ohjelma.
 • Osta liput edullisemmin ennakkoon. 

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja