Viihdejätit Disney ja Netflix uhkaavat jättää osavaltion – Georgia vaarassa menettää miljardien tuotannot tiukan aborttilain vuoksi

Yhdysvalloissa Georgian osavaltio saattaa menettää valtavat verotuotot ja lukuisia työpaikkoja mahdollisesti kiristyvän aborttilain vuoksi.

Reutersin mukaan viihdejätit Disney ja Netflix ovat molemmat ilmoittaneet harkitsevansa tuotantojensa siirtämistä pois osavaltiosta, mikäli uusi laki tulee voimaan.

TV- ja elokuvatuotannot ovat Georgialle taloudellisesti hyvin tärkeitä, sillä esimerkiksi viime vuonna siellä 2,7 miljardilla dollarilla toteutetut noin 450 tuotantoa työllistivät yli 92 000 ihmistä.

Georgian kuvernööri allekirjoitti kuluvan kuun seitsemäs päivä lain, joka kieltää abortin osavaltiossa sen jälkeen, kun lääkäri on havainnut alkion sydämenlyönnit.

Tämä tapahtuu yleensä noin kuudennella raskausviikolla, eli ennen kuin nainen edes välttämättä tietää olevansa raskaana.

Jos laki selviää sitä vastaan nostetuista oikeuskäsittelyistä, on sen määrä tulla voimaan ensimmäinen tammikuuta ensi vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat