Viiden miljoonan maskikaupat tehneellä ja ökyautoja hankkineella Sarmasteella ulosotossa yli 46 000 euroa – 11-sivuisella rikelistalla kymmeniä parkkisakkoja

Liikemies Onni Sarmaste kohutusta suojavarustekaupasta: Tuotteet olivat tilatun mukaiset 3:49
Liikemies Onni Sarmasteen mukaan häneltä tilatut suojamaskit olivat tilatun mukaiset.

Kohutut maskikaupat tehneen liikemies Onni Sarmasteen ulosottorekisteri on paisunut 11-sivuiseksi.

Viiden miljoonan euron maksikaupat Huoltovarmuuskeskuksen kanssa tehnyt Onni Sarmaste on ollut mukana lukuisissa yrityksissä. Nyt miljoonakaupat tehtiin Sarmasteen LDN Legal Partners -yrityksen kanssa.

Kaupparekisteritietojen mukaan Sarmaste on ollut mukana muun muassa pikavippitoimintaa harjoittaneessa CC Rahoitus -yhtiössä. Firman toiminta on nykyään lakannut. Myös monien muiden yritysten toiminta, joissa Sarmaste on ollut mukana, on lakannut.

Tänä päivänä Sarmaste on toimitusjohtajana konsultointiyritys Finance Group Helsinki Oy:ssä. Tuoreimmat tilinpäätöksen mukaan yhtiö teki vuonna 2018 474 000 euron liikevaihdolla voittoa 16 000 euroa.

Lisäksi Sarmaste on konsulttiyhtiö Red Cell Groupin Oy:n hallituksen jäsen ja laboratoriotutkimuksia tekevän Veripalvelu Pisaran hallituksen jäsen.

Nordic BioCosmetic Production AB on puolestaan kosmetiikka- ja hygieniatuotteita valmistava yritys, jonka Suomen sivuliikkeen edustaja Sarmaste toimii.

Helsingin Sanomien mukaan Suomen lisäksi Sarmaste on mukana yritystoiminnassa Ukrainassa, Britanniassa ja Virossa.

Henkilökohtaisia raha-asioita Sarmaste on hoitanut varsin suurpiirteisesti, sillä hänen ulosottorekisterinsä on paisunut 11-sivuiseksi.

Ulosotossa on muun muassa 30 pysäköintivirhemaksua, YEL-vakuutusmaksuja, autovero, rikesakkoja ja vakuutusmaksuja. Suurin summa, yli 28 000 euroa koskee maksamatta jäänyttä autoveroa. Myös Bank Norwegian karhuaa Sarmasteelta yli 10 000 euron saatavia.

Kaikkiaan Sarmasteella on ulosotossa yli 46 000 euroa.

Vaatimattomat tulot

Julkisista verotiedoista käy ilmi, että Sarmasrte on tienannut vuonna 2018 41 600 euroa ja vuonna 2017 16 600 euroa. Vuosina 2009-2016 hänellä ei ole lainkaan ansiotuloja. Tämä voi selittyä esimerkiksi ulkomailla asumisella. Vuonna 2009 Sarmaste sai pääomatuloja 89 500 euroa. 

Seiska uutisoi ensimmäisenä, että liikemies olisi tuhlannut miljoonakaupasta saamiaan rahoja kahteen luksusautoon. Toisesta autosta, Bentley Continental GT:stä Sarmaste olisi maksanut noin puoli miljoonaa euroa. Toinen hankittu auto on lehden tiedon mukaan Porsche. Sarmaste vahvisti MTV Uutisille torstaina hankkineensa kyseiset autot.

Lue myös:

    Uusimmat