Viiden jälkeen -ohjelman mysteeripukki paljastui Alan Wake 2 -pelin tähti Ilkka Villiksi

Erikoishaastattelussa ollut mysteeripukki paljastui näyttelijä Ilkka Villiksi 17:03
Katso mysteeripukin hauskat vihjeet videolta!

Ilkka Villi on esiintynyt pelihahmo Alan Wakena jo useammassa Remedyn luomassa pelissä. Yhteistyö pelifirman kanssa alkoi yli toistakymmentä vuotta sitten vuonna 2005. 

– Se alkoi roolituspalvelun kautta, että Remedy etsi näyttelijää heidän uuteen peliinsä ja kävin koekuvauksissa. Siitä meni pari viikkoa kun Remedyn nykyinen luova johtaja Sami Järvi soitti ja pyysi käymään toimistolla, kertoo Villi. Ja loppu on historiaa. Ilkka Villistä on kasvanut Alan Wake. 

Pelihahmon fyysinen olemus tulee  Ilkka Villiltä, mutta pelissä ääni on yhdysvaltalaisen näyttelijän Matthew Porrettan

– Se on sen takia, että tämä hahmo on amerikkalainen ja on kotoisin New Yorkista kuten Matthew ja se autenttisuus on kauhea tärkeää, että vaikka omasta mielestä englanti hyvin sujuu niin enhän minä amerikkalaiseksi täällä Suomessa asuessa muutu, kertoo Villi.

Ilkka Villi on urakoinut kolmen vuoden aikana Alan Waken hahmona pelin kakkososaa varten. Näyttelijältä pelihahmoksi muuntautuminen vaatii hyvää mielikuvitusta, sillä lavasteita tai vastanäyttelijöitä ei ole kuvauksissa paikalla. 

– Siellä saattaa olla teippejä lattiassa merkkaamassa, että missä seiniä on tai jotain putkenpätkiä käytetään lyömiseen. Kaikki on mielikuvituksen varassa, kuvailee Villi. 
Lokakuun lopussa julkaistu Alan Wake 2 -peli on kerännyt kehuja. Peli myös palkittiin joulukuun 8. päivänä pelialan The Game Awards -palkintogaalassa. Peli sai palkinnot taiteellisesta ohjauksesta, parhaasta kerronnasta sekä ohjauksesta. 

Katso mysteeripukin hauskat vihjeet ja koko Ilkka Villin haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat