Mainos

Miksi Vihreiden Vartia irtautui linjasta? Äänesti Bernerin luottamuksen puolesta

Oppositiopuolue vihreiden kansanedustaja Antero Vartia äänesti tänään eduskunnassa liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) luottamuksen puolesta.

Vihreiden eduskuntaryhmässä linjattiin eilen, että vihreät äänestäisivät tyhjää. Vartia kertoo, että hän ilmoitti ryhmälle halustaan äänestää Bernerin luottamuksen puolesta, ja sai siihen ryhmältä hyväksynnän.

Vartia perustelee ratkaisuaan sillä, että pitää Bernerin kohtelua epäreiluna. Hän sanoo, että jos äänestys olisi koskenut hallituksen eikä yksittäisen ministerin luottamusta, hän olisi äänestänyt epäluottamusta.

Vartia katsoo, että Finavia-jupakka käsiteltiin jo asianmukaisesti eduskunnan tarkastusvaliokunnassa.

Vartia sanoo olevansa laajemminkin huolissaan poliittisten vastustajien mustamaalaamisen ilmiöstä. Hän katsoo, että tämä ruokkii populismia ja murentaa kansalaisten luottamusta politiikkaan ja poliitikkoihin.

Näin kansanedustajat äänestivät:


Huomio: Kartan mukaan tyhjää äänestäneitä oli 11, koska teknisen virheen vuoksi siinä eivät näy kaksi uuttaa kansanedustajaa. Carl Haglundin (rkp) tilalla eduskunnassa istuu nyt Veronica Rehn-Kivi (rkp), joka äänesti "jaa". Olli Rehnin (kesk.) paikalla puolestaan istuu nyt Pekka Puska (kesk.), joka äänesti myös "jaa". 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.