Vihreiden puheenjohtaja: Venäjän toiminta itärajalla on saatava loppumaan

Tältä tilanne näytti lauantaiaamuna Raja-Joosepin rajanylityspaikalla Inarissa 0:55
Tältä tilanne näytti lauantaiaamuna Raja-Joosepin rajanylityspaikalla Inarissa

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta painottaa, että Venäjän toiminta itärajalla on tuomittavaa ja se on saatava loppumaan.

– Turvaa hakevat ihmiset eivät ole ongelma, vaan vieraan valtion painostamistarkoituksessa käynnistämä operaatio Suomea kohtaan on.

Virta puhui lauantaina aamupäivällä vihreiden puoluevaltuustolle Tampereella.

Puheenjohtaja myös muistutti, ettei Suomi saa tässäkään tilanteessa luopua oikeusvaltioperiaatteistaan, vaikka Venäjä pyrkiikin horjuttamaan suomalaista arvopohjaa.

– On keskeistä ettemme luovu periaatteista painostuksen alla, emme alistu pyrkimyksille käännyttää suomalaisia toisiaan vastaan, Virta sanoi.

Hän korosti, että päätökset tulee valmistella huolellisesti oikeusvaltioperiaatteiden mukaisesti silloinkin, kun paine on kova.

– Me emme hyväksy, että oikeuskanslerin työtä on jopa ministeritason päättäjien toimesta arvosteltu. Korkeimman laillisuusvalvojan työtä ei tule missään tilanteessa politisoida.

Virta myös muistutti, että vihreiden puoluejohto ja eduskuntaryhmän enemmistö ovat antaneet tukensa hallituksen päätökselle sulkea itärajan henkilöliikenteen rajanylityspaikat Raja-Jooseppia lukuun ottamatta.

Lue myös:

    Uusimmat