Mainos

Vihreiden Niinistö ryöpytti hallitusta linjapuheessaan: "Kärsimys ei voi olla tavoite"

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistön mukaan Suomi on parhaillaan merkittävän haasteen edessä. Suomen pitäisi hänen mukaansa nyt keksiä uusia tapoja "syntyä uudelleen".

Hän piti linjapuheensa Porissa SuomiAreenassa. Paikalle oli kerääntynyt runsaasti katsojia sateisesta säästä huolimatta.

– En tiedä, tulisinko itse kuuntelemaan yhtään puoluejohtajaa näin uhkaavalla säällä, Niinistö nauratti yleisöä puheensa alkuun.

Niinistön mukaan politiikassa on pitkälti kysymys siitä, miten vastataan muuttuneen maailman haasteisiin. Kysymykset siitä, miten Suomi voi tarjota työtä ja turvaa meille sekä tuleville sukupolville, ovat nyt oleellisia.

– Mutta mitäs kummaa täällä tapahtuu. Sipilän hallitus on valinnut ihan toisen linjan kuin pitämällä näistä lupauksista kiinni, Niinistö tylytti.

Hänen mukaansa perheiltä ja vanhuksilta leikkaaminen ja työajan lisääminen ovat esimerkkejä siitä, ettei perinteisistä lupauksista pidetä kiinni.

– Tarvittaisiin toivoa, mutta sen sijaan hallitus tarjoaa vanhan maailman malleja. Innovaatiot eivät synny leikkaamalla koulutuksesta. Hallitus tarjoaa vain kuvan synkästä tulevaisuudesta. Kärsimys ei voi olla tavoite. On osoitettava, että Suomi pystyy uudistumaan niin, että asiat ovat paremmin.

Niinistön mukaan Suomessa tarvitaan nyt ketterää ja uuteen osaamiseen tähtäävää valtiota. Linjapuheessaan hän luetteli erilaisia tapoja, joilla vihreät vastaisivat tähän haasteeseen.

Hän nosti esille esimerkiksi pienyrittäjien tilanteen sekä perheiden tasa-arvo-ongelmat työelämässä. 

Niinistön mukaan myös sosiaaliturvajärjestelmä kaipaisi päivittämistä. 

– Liian moni jää väliinputoajaksi. Sen on vastattava nykyelämän tarpeita ja erilaisia elämäntilanteita sekä kannustettava yrittäjyyteen.

Hän kritisoi voimakkaasti koulutusleikkauksia, joita ollaan tehty ja joita on kaavailtu muun muassa ammattikoulutukseen. 

– Tätä vastaan meidän on taisteltava. Tätä tehdään hallituksen sanoin "uudistusmielessä". Hallitukselle uudistaminen on sama asia kuin leikkaaminen.

Koko linjapuhe on katsottavissa Purje-lavan tallenteesta.

Katso koko SuomiAreenan ohjelma ja kaikki puhujat osoitteesta suomiareena.fi

Tiistain suorat verkkolähetykset: 

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

1:30:23

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.