Vihreät hyväksyivät miljardi euroa vaativan koulutuspoliittisen ohjelmansa – Pekka Haavisto: ”Energiapuolen yritystuissa erittäin suurta turhaa verorahojen käyttöä"

Vihreiden puoluevaltuusto hyväksyi tänään koulutuspoliittisen ohjelman. Sen päätavoitteina oli parantaa suomalaisten koulutustasoa, nostaa oppimistuloksia ja koulutuksen tasa-arvoa maailman parhaiksi ja saattaa korkeakoulutuksen ja tutkimuksen edellytyksiä kansainväliseen kärkeen.

Katso Pekka Haaviston MTV Uutisextran haastattelu oheiselta videolta. Autoilun verojen lisäksi aiheena muun muassa vihreiden tilanne kohujen jälkeen.

Puheenjohtaja Pekka Haavisto pitää kaikkein tärkeimpänä oppimistulosten nostamista.

 – Että Suomi palaisin takaisin maailman eturiviin korkean koulutuksen maana. Se on aina asia, millä Suomi pärjää tulevaisuudessa. On tärkeää, että kaikissa ikäluokissa on koulutusta ja että takaamme jatkuvan oppimisen.

Haaviston mukaan koulutukseen on panostettava ensi vaalikaudella miljardi euroa lisää. Vihreiden mukaan rahaa käytettäisiin muun muassa opettajien lisäämiseksi, erityisesti ammatilliseen koulutukseen.

– Olemme jo nyt esittäneet vihreiden vaihtoehtobudjetissa ensi vuodelle yli 700 miljoonaa euroa. Rahalähteemme on mielestämme turhissa yritystuissa energiapuolella. Siellä on erittäin suurta yhteisten verorahojen käyttöä yrityksille energiatukiin, ja kun ajatellaan ilmastonmuutoksen hillitsemistä, niin fossiilisten polttoaineiden tukeminen on mielestämme turhaa, Haavisto sanoo. 

 

Lue myös:

    Uusimmat