Mainos

Vihreät hiileentyivät: "Paperittomien terveydenhuollon kaataminen julmaa"

Vihreiden Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Emma Kari moittii paperittomien terveydenhoidon kaatamista julmaksi vaalikikkailuksi.

Lakiesitys paperittomien terveydenhuollosta jäi eduskunnassa pöydälle, kun SDP:n Kari Rajamäki esitti sitä ja perussuomalaisten Hanna Mäntylä asettui tukemaan Rajamäen esitystä. Nyt lakia ei ehditä käsitellä ollenkaan.  

Esitys olisi turvannut Euroopan unionin ulkopuolelta tuleville paperittomille lapsille ja raskaana oleville naisille samat terveyspalvelut kuin suomalaisille. Muut paperittomat olisivat olleet oikeutettuja kiireelliseen hoitoon. 

Kari muistuttaa, että paperittomat lapset ja raskaana olevat naiset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa ja alttiita terveysriskeille.  

-Perussuomalaisilta kukaan ei odota edes lasten tai raskaana olevien naisten ihmisoikeuksien kunnioittamista, mutta se, että sosialidemokraatit ovat mukana kaatamassa oman ministerinsä esitystä, on häpeällistä, Kari sanoo. 

Myös kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto arvosteli rajusti Rajamäen toimintaa. Facebook-sivuillaan Alanko-Kahiluoto toteaa:

– Näin päättää sosiaalidemokraatti uransa eduskunnassa. Onkohan mies nyt ylpeä itsestään?

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.